Leģendārā dejotāja Vija Vētra tikusi pamatīgi apkrāpta un iedzīvojusies depresijā

Viktorija Gabrjuna 20.janvāris 2021, 9:20
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Dejotāja, horeogrāfe, lektore un pedagoģe Vija Vētra, kas dzīvo Amerikā, atklāj, ka krietnu laiku viņai ir depresija, jo ir vientuļa, teju iesprostota dzīvoklī, vēstīts Martas Martinsones materiālā "Dejotājai ASV izkrāpta sakrātā bēru nauda" izdevumā "Kas Jauns".

Vija Vētra jau vairākus desmitus gadu dzīvo mākslinieku namā Manhatanā. Vija neslēpj, ka jūtas vientuļa un ļoti pietrūkst gan līdzcilvēku atbalsta, gan sabiedrības. Par notiekošo Latvijā viņa neko nezina, jo nav pieejas internetam.

Vija Vētra stāsta, ka pērnais gads bijis dažnedažādu smagu pārbaudījumu laiks, kuru nācies izdzīvot vienatnē, bez apkārtējo atbalsta.

“2020. gadā iedzīvojos depresijā. Uznāca liela apātija, nespēks, skumjas. Sākoties gadam, smagi saslimu, ārsti noteica, ka plaušu karsonis, bet man šķiet, ka tas bija tas Covid-19. (..) Veiksmīgā kārtā pēc divu mēnešu ārstēšanās izveseļojos, bet tad mani piemeklēja vēl viena nelaime. Amerikā ir tādi grupējumi, saucu viņus par mahinatoriem, kuri izkrāpj no cilvēkiem naudu. Viņi ar mani sazinājās, sastāstīja visādas aplamības un piespieda pārskaitīt visu naudu uz viņu kontu. Es tā izdarīju," stāsta Vētra.

Viņa pazaudēja visus savus iekrājumus, kuri bija nolikti savai apbedīšanai. Lai gan māksliniece vērsusies policijā, naudu atgūt pagaidām nav izdevies.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:14

Jaunākās diskusijas