Navaļnija filmā atklāts, cik grezna pils pieder Putinam

tautaruna.lv 20.janvāris 2021, 13:58
 
AP/Scanpix/LETA
Krievijas aktīvākā opozicionāra Alekseja Navaļnija Korupcijas apkarošanas fonda pārstāvji publiskojuši filmu, kurā tiek stāstīts par Krievijas prezidentam Valdimiram Putinam piederošu pili.
Pēc filmā paustās informācijas, runa ir par 7000 hektāru lielu un apsargātu teritoriju netālu no Melnās jūras kūrorta Gelendžikas Krasnodaras novadā.

Navaļnijs, kas iekskaņojis filmu, stāsta: “Bez pārspīlējuma - šis ir visslepenākais un visapsargātākais objekts Krievijā. Tā nav māja ārpus pilsētas, vasarnīca vai rezidence - tā ir vesela pilsēta pati par sevi vai drīzāk karaļvalsts. Tai apkārt ir milzīgi žogi, ir sava osta, apsardze, baznīca un pat robežkontrole. Tā faktiski ir atsevišķa valsts Krievijā. Šajā valstī ir viens vienīgs un neaizstājams valdnieks - Vladimirs Putins."

No gaisa filmētajos video redzama klasiska stila divstāvu māja. Tai blakus ir izbūvēta apakšzemes ledus halle, helikoptera nolaišanās laukums, amfiteātris, vīna dārzi.

AP/Scanpix/LETA

Mājas plānā redzams, ka pilī ir daudz guļamistabu ar dārgāk un ekskluzīvām mēbelēm, ir teātra zāle un kazino.

Navaļnijs atklāj, ka nekustamā īpašuma kompleksa vērtība ir vairāk nekā 1,3 miljardi dolāru.

Runājot par pašu filmu, opozicionārs pauž, ka kaut kādā mērā tā parāda arī Putina psiholoģisko portretu.

“Šī nav tikai izmeklēšana, bet kaut kādā ziņā psiholoģiskais portrets. Ļoti vēlos saprast, kā parasts padomju virsnieks pārvērtās par ārprātīgu cilvēku, kurš ir apsēsts ar naudu un greznību, un ir gatavs sagraut valsti un nogalināt savu zelta lāžu dēļ,” filmā pauda Navaļnijs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:37

Jaunākās diskusijas