Mežaparkā jaunieši riskē ar dzīvību bīstamas izklaides dēļ

tautaruna.lv 20.janvāris 2021, 9:30
 
Ekrānšāviņš no video
Pagājušās nedēļas izskaņā sociālajā tīklā “TikTok” tika pamanīts kāds video, kurā no drona skatpunkta uzfilmēts jaunietis Mežaparka Lielās estrādes jumta konstrukcijas virsotnē – vairāku desmitu metru augstumā, vēsta portāls "jauns.lv".
Pašā “TikTok” video, kas ievietots kādā no sociālā tīkla kontiem, redzams vien kāpiena rezultāts - jaunietis sēž uz Mežaparka Lielās estrādes jumta konstrukcijas, kas pārsedz estrādes skatuvi. Konstrukcija tās centrā sasniedz 35,8 metru augstumu.

Pati nodarbe internetā tiek saukta - "rooftopping" vai "roofing". Pēc būtības - dzīvību apdraudoša kāpšana augstās celtnēs vai objektos, bez drošības ekipējuma un bieži vien nelegāli piekļūstot konkrētajiem objektiem.

Ir pavisam skaidrs, ka galēji neveiksmīgi sperta soļa gadījumā pārgalvīgajam kāpējam būtu jāpiedzīvo brīvais kritiens un atsišanās pret 100 miljonu vērtās estrādes skatuvi ar visām no tās izrietošajām sekām.

Minētais incidents, iespējams, noticis brīvdienā, kad tuvumā nav bijuši cilvēki, un posmā starp apsardzes apgaitām, pieļauj Rīgas domē.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:00

Jaunākās diskusijas