"Neļaujiet ar sevi manipulēt!"; pēc vakcīnas saņemšanas Račko saskaras ar asu reakciju internetā

Baiba Puriņa 20.janvāris 2021, 10:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Vakcīnu pret Covid-19 saņēmusi arī zobārste un erotisko romānu autore Karīna Račko, kura par potes saņemšanu informēja arī savus sekotājus sociālajā vietnē Facebook. Tagad viņa atklāj, ka pēc ieraksta publicēšanas saskārusies ar interneta "troļļiem".
Karīna Račko ierakstā savā Facebook lapā atklāj, kādus apvainojumus internetā saņēmusi pēc ieraksta publicēšanas par vakcinēšanos pret Covid-19. Kā atklāj jaunā sieviete, daudzi komentētāji nepārptoami bijuši viltus profili jeb tā dēvētie interneta "troļļi".
"Trīs popularitātes gadi man ir snieguši bagātu pieredzi un rūdījumu saskarsmē ar naidpilniem cilvēkiem, un biju domājusi, ka šajā dzīvē mani vairs nekas nepārsteigs. Tomēr ažiotāža, kas sekoja pēc tam, kad savā privātajā Facebook kontā ievietoju foto no Stradiņa slimnīcas vakcinācijas kabineta, mani patiešām izbrīnīja. Piepeši manā profilā uzradās ~ 20 absolūtu svešinieku, kuri agresīvi metās aģitēt pret vakcināciju un reklamēt sazvērestības teorijas. Kā šie nepazīstamie cilvēki atrada manu ierakstu - tā ir mistērija. Tika apgalvots, ka esmu uzpirkta, atmazgāju naudu, “laikam vēl bērnu nav, un negrib, lai būtu” (kas Jūs vispār tādi esat, un kāda Jums darīšana?), izskanēja pat versija, ka bilde ir safabricēta un arī es pati esmu neeksistējoša būtne.
Daļa šo komentētāju nepārprotami bija troļļi - viltus profili, kas izveidoti ar mērķi vairot dezinformāciju, pārējie - reāli pandēmijas noliedzēji un sazvērestības teoriju piekritēji. Būtībā gudra taktika - atrast cilvēku, kuram ir gana plašs sekotāju loks, un izmantot viņa profilu, lai komentāros izplatītu dezinformāciju un sētu šaubas tajā sabiedrības daļā, kura šo ierakstu ieraudzīs un izlasīs. Un šis fakts rosina piesardzību - sabiedrības dezinformācija ir ļoti mērķtiecīga, ļoti agresīva un neatlaidīga. Tāpēc es aicinu savus sekotājus būt uzmanīgiem un ļoti rūpīgi izvērtēt jebkura informācijas avota ticamību! Lasiet publikācijas zinātniskajās datubāzēs, nevis skatieties Brandnewtube videoklipus. Līdz šim arī es nenojautu, ka viltus ziņu izplatītāji sabiedrību mēģina ietekmēt ar zobiem un nagiem. Neļaujiet ar sevi manipulēt!
Es nenodarbojos ar aģitāciju. Savā profilā dalos ar to, kas man ir aktuāli, un svešiniekiem te vispār nekas nav meklējams. Vakcinācija ir mana brīva izvēle un mana atbildība. Iepazīstoties ar zinātnisko literatūru, esmu guvusi pārliecību, ka vakcīna ir droša. Protams, pasaulē nekad nav bijušas un arī nebūs vakcīnas, kas garantēs 100% risku neesamību (piemēram, izslēgs alerģijas iespējamību uz kādu no vakcīnas sastāvdaļām). Atsevišķos gadījumos pat anestēzija zobārsta kabinetā var beigties letāli. Tādēļ katram ir iespēja izdarīt savu izvēli, izvērtējot savu veselības stāvokli, iespējamos riskus, ieguvumus un informācijas avotus, kurus uzskata par uzticamiem. Diskusijās neiesaistīšos, jo man nav ne laika, ne intereses mēģināt kādam kaut ko pierādīt, un es ceru, ka maniem sekotājiem ir pašiem sava galva uz pleciem, adekvāta spriestspēja un kritiskā domāšana," raksta Račko.

Račko arī piebilst, ka kopš saņēmusi vakcīnu, ir pagājušas vairāk kā 48 stundas un viņa jūtas tieši tāpat kā pirms tam. "Vienīgais diskomforts pirmajā dienā bija neliels jutīgums augšdelmā, kas intramuskulāras injekcijas gadījumā ir pilnīgi loģiski," atklāj ārste un rakstniece.

Jau vēstīts, ka savu vakcīnu pret Covid-19 aizvadītajā nedēļā saņēmusi arī pazīstamā zobārste un dižpārdokļu autore Karīna Račko.

"Es ticu uz pierādījumiem balstītai medicīnai, un man kā ārstei ir pienākums un atbildība rādīt paraugu.

Covid lauž un iznīcina dzīves. Vīruss apdraud ne tikai tos, kuri inficējas, bet visas sabiedrības mentālo veselību.

Šī ir mana izvēle - spert pirmo soli, lai mēs visi varētu atgūt agrāko dzīves kvalitāti, pēc kuras tik ļoti ilgojamies. Ar cieņu pret zinātni, veselību un cilvēcību, Dr. Karīna Račko," pauda Račko.

Karīna Račko ir zobārste un vairāku erotisko romānu autore. Viņa ir izdevusi piecas romānu sērijas. Pirmais romāns "Saplēstās mežģīnes" iemantoja lielu cilvēku atsaucību, tam sekoja nākamās četras grāmatas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:26

Jaunākās diskusijas