Gvido Lingas sieva atklāj viņa nāves iemeslu

Viktorija Gabrjuna 5.janvāris 2021, 11:30
 
Kaspars Krafts/F64
Aizsaulē aizgājušā mūziķa Gvido Lingas sieva Evija žurnālistes Evijas Kalnbērzas materiālā "Nezinu, kā lai tālāk dzīvo" izdevumā "Privātā Dzīve" atklāj, kāds ir oficiālais Gvido Lingas nāves iemesls.

Evija atklāj, ka pēdējo nedēļu Gvido esot ļoti salis, kā arī neesot bijusi apetīte. Taču Evija domājusi, ka tas saistīts ar triecieniem mūziķa dzīvē, kas pēdējo gadu laikā bijuši Gvido dzīvē, tostarp, 2019. gadā viņš zaudēja darbu Latvijas Radio 2, drīz vien pēc tam mūžībā devās viņa grupas biedrs Edgars Kauķis jeb Melnais un vēlāk arī Gvido mamma. Vēl mūziķim nebija izdevies nokārtot kravas automašīnas vadītāja tiesības. Viņš dzīvojis nomāktībā un pandēmija visu vēl tikai vairāk pasliktinājusi.

Evija atceras, ka liktenīgajā otrdienā viņa atnāca mājās no darba, un redzēja, ka Gvido nejūtas labi. Sieva izsauca ātro palīdzību.

"Mediķi visiem spēkiem pusstundas laikā reanimēja jau apstājušos sirdi. Kad pa ātrās palīdzības logu ieraudzīju, ka tiek pilināta sistēma, sapratu, ka vēl ir cerība.... Reanimācijā viņš piecas dienas gulēja bez samaņas. Sestdienas vakarā mums paziņoja, ka stāvoklis ir kritisks. Un svētdien pulksten 8:30 viņa vairs nebija," atceras Evija.

Kā mūziķa oficiālais nāves iemesls medicīniskajā izziņā norādīts - sirds aritmija, plaušu un sirds mazspēja, pēcreanimācijas sindroms. Jāpiebilst, ka Covid-19 veiktās analīzes bijušas negatīvas.

Jau vēstīts, ka svētdien, 20. decembrī, mūžībā devies grupas "Linga" dibinātājs un līderis, mūziķis Gvido Linga.

Savukārt 26. decembrī notika publiska atvadīšanās no Gvido Lingas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:13

Jaunākās diskusijas