Horens Stalbe ironizē par, iespējams, absurdāko Covid-19 ierobežojumu

Viktorija Gabrjuna 13.oktobris 2020, 17:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Multimākslinieks Horens Stalbe ironizējis par ieceri nakts izklaides vietās aizliegt dejot ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību.

Sociālajā tīklā Facebook Horens publicējis video, kurā ironiski izsakās par šo aizliegumu.

"Tāds aizliegums nav bijis pat trakākajos PSRS un fašisma laikos.

Domājot uz priekšu, varētu aizliegt smieties un drošības dēļ arī smaidīt. Interesanti zināt, kā klubos likumsargi atšķirs deju soļus no, piemēram, lēnas šūpošanās regeja ritmos? Īpaši vajadzētu sodīt labākos dejotājus, jo viņi mūsu sabiedrību apdraud visvairāk," pauda Horens.

Tikmēr komentāros Horena sekotāji atzinīgi novērtēja viņu ironiju un humora izjūtu.

Nesen tika vēstīts, ka, diskusijā starp veselības ministri Ilzi Viņķeli (AP), sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem, kā arī Latvijas Bāru asociāciju ir panākta vienošanās, ka līdz novembra sākumam nakts izklaides vietās klientiem nebūs iespēja dejot, bet, atbilstoši jau esošajiem Covid-19 izplatības prevencijas nosacījumiem, cilvēki varēs baudīt draugu kompāniju un lietot alkoholu. Pagaidām tas būs eksperimentāls ierobežojums, kura pienesumu vēlāk izvērtēs.

Daudzi cilvēki, tostarp, sabiedrībā zināmas personas, pauda neizpratni par šo ierobežojumu. Piemēram, kā norādīja mūzikas producents Guntars Račs, jaunie ierobežojumi ar mērķi mazināt Covid-19 izplatību varētu negatīvi ietekmēt vēl vairāk mūziķu un dīdžeju, kas šī iemesla dēļ varētu zaudēt darbu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:37

Jaunākās diskusijas