Bricis: Pirmais sniegs tuvojas!

Viktorija Gabrjuna 13.oktobris 2020, 10:30
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Meteorologs Toms Bricis aicina autovadītājus padomāt par ziemas riepām, jo, kā liecina prognozes, jau šonedēļ gaidāms pirmais nelielais sals, vietām pavisam simboliski snigs un būs arī apledojums.

Kā atklāj Bricis, līdz ceturtdienai laika apstākļi būtiski nemainīsies, aukstumu sajutīsim jau piektdien, bet sestdienas rīts atnāks ar nelielu salu tik pat kā visā Latvijā. Svētdienas rīts solās būt vēl aukstāks. Arī dienas vairs nebūs tik siltas.

"Pašreizējās prognozes liecina, ka vietām pavisam simboliski var snigt laika periodā no 17. līdz 21.oktobrim, tātad no sestdienas līdz nākamās nedēļas sākumam, un pastāv vēl nelielāka iespēja, ka kaut kur var izveidoties pavisam plāna sniega kārta," pauž Bricis.

Pēc viņa domām, pirmo sniegu Latvijā varētu sagaidīt 17. vai 18.oktobrī, tiesa gan, tikai vietām.

Bricis arī piebilst, ka, ilgtermiņā raugoties, šis aukstuma vilnis nebīs noturīgs un visticamāk jau nākamnedēļ gaisa temperatūra atkal paaugstināsies, un ziema vēl pavisam noteikti nesāksies.

Kā mikroblogošanas vietnē atklāj meteorologs Jānis Trallis, arktiskais gaiss Latvijā sāks ienākt 16.oktobrī.

"Atbilstoši jaunākajai GFS prognozei laikā ap 20.oktobri gaisa temperatūra vietām Latvijā var noslīdēt zem -5 grādiem, citas prognozes nav tik ekstrēmas. Arktiskā gaisa ienākšana sāksies 16.oktobrī," raksta Trallis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:38

Jaunākās diskusijas