Krievijas tiesībsargājošajās iestādēs saņemts saraksts ar Rebenokam nolaupītiem pulksteņiem

tautaruna.lv 13.oktobris 2020, 14:15
 
F64
Krievijas tiesībsargājošajās iestādēs Orenburgas apgabalā saņemta informācija par dārgu pulksteņu kolekciju, kuras īpašnieks 20. septembrī Latvijā ticis nogalināts. Krievijas iestāžu rīcībā nonācis arī kolekcijas saraksts ar fotogrāfijām, un uz viena no iegādes sertifikātiem ir norādīts nogalinātā zvērinātā advokāta Pāvela Rebenoka vārds, raksta "jauns.lv".

Pulksteņu saraksts šonedēļ ticis publicēts Krievijas Iekšlietu ministrijas Orenburgas apgabala pārvaldes mājaslapā. Orenburga atrodas Krievijas dienvidrietumos, Kazahstānas pierobežā, teju pusotra tūkstoša kilometru attālumā no galvaspilsētas Maskavas.

Paziņojumā presei Krievijas tiesībsargājošās iestādes raksta, ka Latvijas puse uzskata - noziedznieki nolaupīto kolekciju varēja aizvest uz Krieviju vai pārdot Krievijas pilsoņiem.

Sarakstā iekļauti 29 pulksteņi, un uz viena no iegādes sertifikātiem ir norādīts Rebenoka vārds.

Lielākā daļa no kolekcijas nopirkta Latvijā, taču daži iegādāti arī ārzemēs, piemēram, jau pieminētajos Apvienoto Arābu Emirātos, kā arī Spānijā un Krievijā.

Fragments no Krievijas tiesībsargājošo iestāžu rīcībā nonākušā saraksta / Ekrānšāviņš

Mūsu Valsts policija, vaicāta, kāpēc Orenburgas apgabala iestāžu rīcībā ir nonācis šāds saraksts, komentāros bija skopa. “Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās, tāpēc šobrīd izmeklēšanas interesēs plašākus komentārus nesniedzam,” pavēstīja Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Krista Andersone.

Jau ziņots, ka naktī uz 20.septembri Langstiņos tika nogalināts zvērināts advokāts Rebenoks, bet viņa partneris Ingus Balandins ievainots.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:58

Jaunākās diskusijas