Ušakovs neizpratnē par vilcieniem paredzētās naudas iztērēšanu

tautaruna.lv 13.oktobris 2020, 19:00
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Bijušais Rīgas mērs un tagadējais Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs mikroblogošanas vietnē Twitter pauda neizpratni par to, kā iztērēta nauda, kuru satiksmes ministrs Tālis Linkaits bija paredzējis izlietot jaunu vilcienu iegādei.
Kā raksta Ušakovs, runa ir par 65 miljoniem eiro.

"Es, protams, visu saprotu. Bet, sekojot vilcienu iepirkumu sāgai, ar visiem nodokļiem automašīnām - vai kāds man varētu, lūdzu, pastāstīt, kur palika 65 miljoni eiro, kurus ministrs Linkaits pagājušajā gadā svinīgi atņēma Skanstes tramvajam, lai nopirktu jaunus vilcienus?" jautā Ušakovs.

Tikmēr Ušakovam atbildi parādā nepalika arī ministrs, skaidrojot, kur nauda iztērēta.

"Tie tur arī aizgāja - elektrovilcieniem + tramvajiem Daugavpilī un Liepājā," raksta Linkaits.

Kā tika ziņots vēl vasarā, 30. jūlijā, AS “Pasažieru vilciens” un ŠKODA VAGONKA a.s. vadība ir parakstījusi līgumu par 32 jaunu elektrovilcienu piegādi. Līgums paredz, ka līdz 2023. gada beigām būs piegādāti visi vilcieni.

Jauno elektrovilcienu piegāde notiks pakāpeniski - pirmie vilcieni tiks piegādāti 2022. gada pirmajā pusgadā, bet līdz 2023. gada beigām pasažieru pārvadājumi tiks veikti jau ar visiem 32 jaunajiem vilcieniem. Saskaņā ar noslēgto līgumu vilcienu piegāde ir jāuzsāk 140 nedēļu laikā pēc līguma stāšanās spēkā. Savukārt līgums stāsies spēkā, tiklīdz ŠKODA VAGONKA a.s. iesniegs līguma izpildes nodrošinājumu, kas ir jāizdara 30 dienu laikā.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits: “Šajā vēsturiski nozīmīgajā brīdī mēs pieliekam punktu smagnējam posmam, kas ildzis teju 10 gadus. Jau drīzumā mēs brauksim pirmajos jaunajos elektrovilcienos. Tagad AS “Pasažieru vilciens” atbildība ir raudzīties, lai vilcieni tiktu saražoti atbilstoši noteiktajām prasībām un šis process būtu caurspīdīgs un godīgs.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:08

Jaunākās diskusijas