Račs brīdina: Covid-19 ierobežojumu dēļ darbu varētu zaudēt vēl vairāk mūziķu

Viktorija Gabrjuna 8.oktobris 2020, 14:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Covid-19 krīze negatīvi ietekmēja kultūras jomu Latvijā, kad daudzi sabiedrībā zināmi mūziķi un aktieri palika bez darba. Lai gan, no vienas puses, var teikt, ka situācija pamazām uzlabojas, no otras puses, jaunie ierobežojumi ar mērķi mazināt Covid-19 izplatību varētu negatīvi ietekmēt vēl vairāk mūziķu un dīdžeju, mikroblogošanas vietnē Twitter norāda mūzikas producents Guntars Račs.

Račs atsaucas uz vienošanos, kas panākta starp veselības ministri Ilzi Viņķeli, sabiedriskajiem ēdinātājiem un Latvijas Bāru asociāciju, balstoties uz kuru, līdz novembra sākumam bāru klientiem nebūs iespēja dejot, bet cilvēki varēs baudīt draugu kompāniju un lietot alkoholu.

Račs norāda, ka šī iemesla dēļ bez darba varētu palikt vēl vairāk mūziķu.

"Cita starpā tas varētu nozīmēt arī to, ka bez darba, iespējams, paliks vēl daži DJ un arī muzikanti, kuri specializējušies spēlēt deju vakarus. Droši vien, ka tā tam jābūt, tikai realitātē tas nozīmē vēl vairāk tiesu izpildrakstu sakarā ar nenokārtotām saistībām," raksta Račs.

Tikmēr komentāros cilvēki pauž neizpratni par šādu ierobežojumu.

"Un jau atkal nav skaidra pamatojuma - kāpēc tieši dejot nedrīkstēs. No sacītā izriet, ka apskauties, skūpstīties, dzert tubrālības un varbūt pat dziedāt pie galdiņiem varēs, bet dejot ni un ni. Tad nu DJ atliek rīkot karaokes vakarus un visiem no sirds izdziedāties," teikts kādā komentārā.

Savukārt žurnāliste Elita Veidemane šādu aizliegumu nodēvējusi par "pilnīgu idiotismu".

Kā ziņots, lai ierobežotu Covid-19 izplatību, bet neierobežotu uzņēmējdarbību sabiedriskās ēdināšanas jomā, plānots, ka līdz novembra sākumam nakts izklaides vietās būs iespējas baudīt alkoholu, bet nedrīkstēs dejot, pēc sarunām ar Veselības ministrijas pārstāvjiem sacīja Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) valdes priekšsēdētājs, Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis.

Trešdien diskusijā starp veselības ministri Ilzi Viņķeli (AP), sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem, kā arī Latvijas Bāru asociāciju ir panākta vienošanās, ka līdz novembra sākumam nakts izklaides vietās klientiem nebūs iespēja dejot, bet, atbilstoši jau esošajiem Covid-19 izplatības prevencijas nosacījumiem, cilvēki varēs baudīt draugu kompāniju un lietot alkoholu. Pagaidām tas būs eksperimentāls ierobežojums, kura pienesumu vēlāk izvērtēs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:08

Jaunākās diskusijas