VIDEO: Dzīvoklī Jelgavā veļasmašīnas dēļ izceļas pamatīgs ugunsgrēks

tautaruna.lv 8.oktobris 2020, 16:03
 
Oksana Džadana/F64
Jelgavā, pamanot liesmas kaimiņu dzīvoklī, pensionāre sauca palīgā un kājām skrēja līdz ugunsdzēsēju depo, jo pašai nebija mobilā telefona, vēsta raidījums “Degpunktā”.
Mājoklī saimnieku prombūtnē bez uzraudzības atstāta strādājoša veļas mašīna kļuva par apdraudējumu visai daudzdzīvokļu mājai Jelgavā, Ausekļa ielā 38.

Veļasmašīnas elektronikā notika īssavienojums, tā negaidīti uzliesmoja. Trauksmi sacēla pirmā stāva kaimiņiene, pamanot no loga nāk dūmi. Sākumā viņa centās sasaukt degošā dzīvokļa saimniekus un tuvākos kaimiņus, bet uz kliedzieniem neviens nereaģēja. Saprotot, ka situācija “jāņem savas rokās”, citādi liesmu mēlēs drīz pārņems visu otru stāvu, kundze uz pleciem uzmeta jaku un skriešus steidza saukt palīgā.

“Es ar kājām aizgāju. Te mums ir tuvu. Aizgāju un viņiem pateicu. Jā [aizgāju līdz ugunsdzēsēju daļai], man nekā cita nav, tāpēc aizgāju. (..) Viņi stāvēja uz torņa, paskatījās, ka dūmi nāk. Viņi pateica, ka bez izsaukuma viņi nebrauc, bet viņi paskatījās, ieraudzīja dūmus un uzreiz aizbrauca,” stāsta kaimiņiene.

No ugunsdzēsēju depo līdz namam bija vien divsimt metri. Kundze saka, ka, protams, labāk zvanītu glābējiem pa mobilo telefonu, ja tāds viņai būtu. Dienestiem ierodoties, postaža stundas laikā pilnībā likvidēta.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:54

Jaunākās diskusijas