Vai Daugavpilī sodīs Covid-19 izplatītājus?

Viktorija Gabrjuna 8.oktobris 2020, 12:45
 
Vladislavs Proškins/F64
Līdz septembrim Daugavpils varēja lepoties ar zemu saslimstību ar Covid-19. Taču pēc notikumiem Daugavpils Ledus sporta skolā vīruss aktīvi sācis izplatīties pilsētā. Šajā situācijā daudzi daugavpilieši vaino hokejistus, raksta portāls "grani.lv".
"Līdz brīdim, kamēr hokejisti neatnesa vīrusu uz Daugavpils Ledus sporta skolā, pilsētā slimoja maz cilvēku. Tikai viņu dēļ jaunais koronavīruss sāka izplatīties skolās, pēc tam arī pilsētā. Rezultātā - ieviesti daudzi ierobežojumi. Vai tiešām viņus nekādi nesodīs ar bezatbildīgu rīcību?" jautā kāda daugavpiliete.
Kā atklāj pilsētas vicemērs Jānis Dukšinskis, kas Daugavpilī pārvalda sporta jomu, nekādu sodu nebūs.
"Sods paredzēts tikai tiem, kas neievēro karantīnu vai pašizolāciju. Ar to nodarbojas Valsts policija. Turklāt inficēšanās avots tā arī nav atklāts. Viena no versijām ir tāda, ka kluba spēlētāji vienkārši nepievērsa uzmanību simptomiem un nenodeva analīzes. Staigāja pa Ledus halli, dzīvoja viesnīcā. Vēl ir versija, ka inficēšanās avots ir Krievijas spēlētāji," pauda Dukšinskis.
Kā iepriekš ziņots, kopumā ar Covid-19 uzliesmojumu Daugavpils Ledus sporta skolā ir saistīti 40 gadījumi. Uzskaite par šiem gadījumiem tiek veikta kopš piektdienas, kad kļuvis zināms par saslimšanām hokeja komandā "Dinaburga". Komandas treneri trenē arī izglītības iestādes audzēkņus.

Lai saslimstību ierobežotu, nolemts slēgt gan sporta skolu, gan ledus halli, kur notiek audzēkņu nodarbības.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:34

Jaunākās diskusijas