Viņķele skaidro, vai žests bijis vēstījums žurnālistiem

tautaruna.lv 14.maijs 2020, 12:18
 
Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency
Aizvadītajā nedēļas nogalē asas diskusijas sociālajos tīklos izsauca veselības ministres Ilzes Viņķeles "karantīnas diskotēkā" tiešsaistē parādītais žests. Kamēr daudzi aizstāv ministri, ka tas, iespējams, sanācis nejauši, tikmēr žurnālists Guntis Bojārs trešdienas vakara raidījumā "Tieša runa" uzdeva jautājumu, vai ministre ar šo žestu vēlējusies ko parādīt žurnālistiem.

Tiem, kuri trešdienas vakarā vēroja raidījumu "Tieša runa", ir zināms, ka veselības ministre Ilze Viņķele uz to neieradās. Tiesa, viņa atvainojās gan skatītājiem, gan raidījuma vadītājam Guntim Bojāram norādot, ka tas ir pārpratums, ka viņa nav piedalījusies raidījumā. "Šī ir reize, kad plānošanā kļūdījās tuvākā komanda. Tas ir nepieļaujami un neatkārtosies," mikroblogošanas vietnē twitter norāda ministre.

Ņemot vērā, ka raidījuma laikā tā vadītājs arī pievērsās jautājumam par I.Viņķeles demonstrēto žestu (vidējā pirksta parādīšana dziesmas laikā), norādot, ka tas, iespējams, kopā ar tobrīd izskanējušās dziesmas tekstu varētu tikt tulkots kā "ejiet ratā". un jautāja, vai tas, piemēram, bijis veltīts žurnālistiem, ministre mikroblogošanas vietnē twitter atbildējusi šādi: "Atbilde Gunta Bojāra "Tieša runa" uzdotajam jautājumam, vai dejojot domāju, ko tādu ar žestiem parādit žurnālistiem. Nē. Dejojot nedomāju par žurnālistiem, kustos mūzikas ritmā, izbaudu to. Deju tiešām iesaku kā brīnišķīgu veidu atbrīvoties no stresa."

"Tas būtu ārkārtīgi dīvaini, ja cilvēks dejojot domātu par jebkādiem žurnālistiem. Arī ministrs. Kurš vispār dejojot domā par žurnālistiem?" komentārā pie ministres ieraksta mikroblogošanas vietnē twitter norāda Latvijas Radio žurnāliste Daira Zīle.

Tikmēr grāmatu izdevēja Vija Kilbloka pie I.Viņķeles ieraksta izteikusi pateicību par viņas darbu. "Paldies par labu darbu. Tas viens Latvijas saslimušais vakar http://worldometers.com briesmīgajā pasaules coronavirus sarakstā ir vislabākā atbilde uz jebkuru jautājumu. Lepojos ar to, kā Latvijas valdība strādā pandēmijas apstākļos. Paldies."

Jau vēstīts, ka iepriekš sašutumu par veselības ministri izteica arī sabiedrībā zināmas personas. Vairāk par to lasi šeit.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:47

Jaunākās diskusijas