Latviete stāsta, vai pandēmija skārusi arī Austrāliju

Viktorija Gabrjuna 14.maijs 2020, 11:30
 
Ekrānšāviņš no video
Covid-19 pandēmija skārusi visas pasaules valstis – arī Austrāliju. Kā cilvēki tur pārdzīvo šo krīzi, un cik stingri ir ierobežojumi? To TV3 raidījumam “900 sekundes” pastāstīja Sabīne Marta Aizbalte, kura, sākoties ārkārtas situācijai, palika Austrālijā un šobrīd dzīvo Melburnā.

Kā stāsta Sabīne Marta, no mājām var iziet ārā četru iemeslu dēļ - lai nopirktu pirmās nepieciešamības preces, dodoties vizītē pie ārsta, ejot uz darbu vai mācībām, ja to nav iespējams darīt no mājām, kā arī lai sportotu (taču to drīkst darīt tikai savas dzīvesvietas tuvumā).

Viņa uzsver, ka, lai Austrālijas valdība gan nesteidz ar atvieglojumu ieviešanu, piemēram, kopš 13.maija Austrālijā atļauts pie sevis mājās uzņemt viesus - līdz pieciem cilvēkiem.

Turklāt viņa strādā viesnīcā, kuru Austrālijas valdība šobrīd atvēlējusi pašizolācijai tiem, kuri atlido ar starptautiskajiem reisiem.

“Cilvēkiem, kas ielido ar starptautiskajiem reisiem Austrālijā, jāpavada divas nedēļas pašizolācijā. Pie lidostas viņus sagaida autobuss, kas aizved uz viesnīcām. Tur cilvēki pavada divas nedēļas viesnīcas numuriņā, kas, manuprāt, nav nemaz tik viegli, jo pavadīt divas nedēļas mazā viesnīcas numuriņā nav diezko viegli, es domāju,” stāsta Sabīne.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:05

Jaunākās diskusijas