Filmu cienīgi notikumi Rīgā: ar pakaļdzīšanos un svešinieka palīdzību notver zagli

tautaruna.lv 14.maijs 2020, 20:50
 
Valsts policija
Vakar ap pulksten 15.30 Brīvības ielā, Rīgā, kādā daudzstāvu māju pagalmā tika nozagts velosipēds. Divriteņa īpašnieks, būdams netālu, pamanīja kādu personu, kura pārkniebj viņa velosipēda drošības trosi un aizbrauc. Cietušais nekavējoties sāka skriet pakaļ zaglim. Tobrīd pie cietušā ar automašīnu piebrauca kāds šoferis un apjautājās par notikušo, informē Valsts policija.

Autovadītājs piedāvāja cietušajam savu palīdzību un abi ar automašīnu sāka sekot velosipēda zaglim. Nonākot līdz Šmerļa mežam, aptuveni 100 metru no ielas, velosipēda zaglis nokrita no divriteņa un viņu izdevās aizturēt. Par notikušo tika paziņots Rīgas Teikas iecirkņa policistiem, kuri izbrauca uz notikuma vietu un nogādāja aizdomās turēto policijas iecirknī. Aizturētais garnadzis ir 1981. gadā dzimis vīrietis, kurš jau agrāk bijis sodīts.

Pret vīrieti uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta pirmās daļas - par zādzību. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods. Tāpat uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta pirmās daļas - par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu. Par to soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Savukārt 21. aprīlī Mežciemā, Biķernieku ielā, pie kāda lielveikala tika nozagts pieslēgts velosipēds. Kamēr cietušais bijis veikalā, garnadzis, pārkniebjot drošības trosi, nozadzis velosipēdu un aizbraucis. Veicot operatīvos izmeklēšanas pasākumus un iegūstot videokameru ierakstus, Rīgas reģiona pārvaldes Teikas iecirkņa policisti sadarbībā ar Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes likumsargiem, noskaidroja iespējamo vainīgo. Šīs nedēļas sākumā, 11. maijā, Sarkandaugavā policisti šo personu aizturēja. Aizturētais ir 1986. gadā dzimis vīrietis. Viņš jau iepriekš vairākkārt sodīts par analoģiskiem noziegumiem.

Par šo gadījumu policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 180. panta pirmās daļas - par zādzību nelielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:04

Jaunākās diskusijas