Eilands skarbi kritizē dažus amata brāļus

tautaruna.lv 21.aprīlis 2020, 17:07
 
Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency
Mūziķis Ralfs Eilands, kurš allaž izcēlies ar tiešu savu domu paušanu, šoreiz ne visai pieklājīgi saucis savus amata brāļus, kuri koronavīrusa Covid-19 krīzes radītajā laikā intervijās sniedz atbildes, ka "viss ir forši".

Aizvadītajā nedēļā savas pārdomas par radošās industrijas pārstāvju situāciju koronavīrusa Covid-19 pandēmijas laikā pauda mūziķis un komponists Guntars Račs. Sīki aprakstot savas pārdomas, viņš nekautrējās norādīt, ka, viņaprāt, šīs jomas pārstāvjiem ir skaidri jāpauž sava nostāja, nevis tikai intervijās jāstāsta, ka viss ir forši.

Viņa viedoklim pievienojas arī mūziķis Ralfs Eilands, kurš norāda, "ka ir apnikuši mākslinieki, kuri uz šiem jautājumiem sniedz atbildes, ka viss ir forši un var radoši izpausties. Viņi ir vai nu, maigi sakot, d******, vai nu idioti. Atvainojos par valodu, bet citādi izteikties neprasās," mikroblogošanas vietnē twitter raksta R.Eilands.

Jau vēstīts, ka komponists G.Račs savās pārdomās norādīja, ka dīkstāves pabalsti, ko saņem muzikanti ir patiešām nelieli. Tie svārstās no 32 - 170 eiro. Arī citu profesiju pārstāvji lielākoties nevar lepoties ar milzīga apmēra dīkstāves pabalstiem.

Dīkstāves pabalsts darbiniekiem tiek aprēķināts 75% apmērā no mēneša vidējās bruto darba samaksas par iepriekšējo sešu mēnešu periodu pirms ārkārtējās situācijas izsludināšanas vai atbilstoši par darbinieku faktiski deklarētajiem datiem iepriekšējos sešos mēnešos.

Kopumā šajā laikā vidējais izmaksātā pabalsta apmērs vienam darbiniekam ir bijis 259 eiro. Maksimālo pabalsta apmēru, 700 eiro, saņēmuši 773 darba ņēmēji; 14 488 cilvēkiem jeb 87% no darba ņēmējiem izmaksātais pabalsts nepārsniedza minimālo algu jeb 430 eiro, bet 302 cilvēki saņēmuši pabalstu, kas mazāks par 20 eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:01

Jaunākās diskusijas