Krievijas ārsti: Miljonāri izķer plaušu ventilācijas aparātus

tautaruna.lv 21.aprīlis 2020, 13:11
 
Tass/Scanpix/LETA
Krievijas miljonāri vēršas gan pie ārstiem, gan pie uzņēmumiem, kas nodarbojas ar plaušu ventilācijas aparātu izplatīšanu, ar vēlmi nodrošināties ar šīm ierīcēm ļaunākajā Covid-19 izplatības gadījumā, raksta Krievijas medijs "The Bell".
Kāds Maskavā pazīstams klīnikas īpašnieks un ārsts, pie kura ārstējas bagātnieki, dalās ar kādu stāstu par miljonāru, kurš, pēc viņa teiktā, ieradies kādā privātklīnikā, nolicis aptuveni miljonu dolāru un teica, lai viņam tiek "rezervēta" palāta, kurā ir plaušu ventilācijas iekārta.

Ārsts zina arī gadījumus, kad bagātnieki vēlējušies, lai viņiem mājās būtu plaušu ventilācijas iekārtas, tāpēc steigušies tās iegādāties.

Izdevuma žurnāliste, veicot eksperimentu, uzdevās par kāda miljonāra asistenti un sazinājās ar uzņēmumu, kas nodarbojas ar minēto medicīnisko iekārtu izplatību. Tika noskaidrots, ka "viss ir jau izpirkts", taču, ja ļoti vajag, iespējams rezervēt un iekārtu saņemt vēlāk.

Taču ar vienu iekārtu nepietiek, tāpēc bagātnieki arī meklē ārstus, kas nepieciešamības gadījumā varētu plaušu ventilācijas iekārtu ieslēgt. Klīniku tīkla “Semejnaja” medicīniskais direktors Pāvels Brands atklāj, ka daži viņa kolēģi ir saņēmuši šādus piedāvājumus. Ārsts gan neslēpj skepsi par šādu ideju, uzsverot, ka mājās nav iespējams uztaisīt pilnvērtīgu slimnīcas palātu ar visu nepieciešamo.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:28

Jaunākās diskusijas