Vietējie atklāj detaļas par mikroautobusa sprādzienu Rēzeknē

Viktorija Gabrjuna 21.aprīlis 2020, 19:12
 
Kaspars Krafts/F64 Photo Agency
Pirmdienas rītā Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā 101, pilnīgi negaidīti uzspridzināts kāds mikroautobuss un šoreiz palaimējās, ka cilvēki palika neskarti, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Daudzstāvu mājas iekšpagalma stāvvietā, kur agrā rītā spridzināts ”Volkswagen Transporter” mikroautobuss, jau no pulksten sešiem bija manāma neskaitāmu Valsts policijas darbinieku rosība.

Spridzeklis, kas, visticamāk, atradās zem spēkrata, bija piepildīts ar daudzām sīkām šķembām. Sprādzienā metāliskie elementi caururbuši blakus stāvošus spēkratus, bojājot tiem virsbūves un riepas.

Kopā ar jau minēto ”Volkswagen” apskādētas piecas automašīnas. Laimīgas apstākļu sagadīšanās dēļ tobrīd tuvumā nebija neviena cilvēka. Ēkā dzīvojošajiem, kas kļuvuši par notikušā lieciniekiem, ir daudz ko atcerēties.

“Mēs dzirdējām sprādzienu naktī, bija kādi puspieci. Pienācām pie loga un redzējām, ka dūmi no zilā busiņa. Nonācām lejā un redzējām, ka visām mašīnām bojājumi ir. Uzreiz jau apsardze bija atbraukusi, tad arī policija,” stāsta ”Mercedes” īpašnieks Kristaps

Kristapa spēkrats sprādzienā cieta vismazāk, bet lielākie bojājumi nodarīti ”Mazdai”, kas atradās blakus busiņam. Vismaz trīsdesmit šķembas izgāja cauri braucamrīka durvīm, kā arī priekšējam un aizmugurējam atdurstienim. Sprādziens skāra arī automašīnas, kas atradās pāris metrus nostāk no eksplozijas epicentra.

“Priekšējais ritenis ir caursists, arī divi stikli. Te vēl pēdas. Ņemot vērā, ka te vēl spogulis sasists, domāju, ka kaut kāda ierīce ar iznīcinošiem elementiem ir gājusi pa gaisu,” stāsta ”Audi” īpašnieks Sergejs.

Valsts policijas izmeklētajiem noteikti noderēs jebkura vērtīga informācija par šā sprādziena organizatoriem vai izpildītājiem.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:02

Jaunākās diskusijas