Biedriņa sieva: Šis ir tas laiks, lai padomātu globālos apmēros, cik ļoti mēs esam mazi

Rita Lazda 18.marts 2020, 21:14
 
Ekrānšāviņš no video
"Šis ir tas laiks pēc kā mēs, visi skrejošie ļaudis, tik ļoti lūdzamies," tā savas pārdomas sociālajā tīklā facebook sāk nu jau bijušā basketbolista Andra Biedriņa sieva Madara, kura nekautrējas izteikt domas par to, kāpēc viss šobrīd notiek tieši tā, kā iepriekš, iespējams, neviens pat nevarēja iedomāties.

"Palikt mājas tikai ar saviem mīļajiem un pats galvenais ar sevi pašu. Ar savām nepadarītajām lietām, nesakārtotajiem skapjiem un domām, svaiga gaisa trūkuma un neizlasītajām grāmatām," raksta Madara.

"Šis ir tas laiks, lai padomātu globālos apmēros, cik ļoti mēs esam mazi. Kalni ir lieli, bites ir svarīgākas par jebkuru mūsu biznesa darījumu. Katra dabas detaļa ir nozīmīga mūsu pastāvēšanai. Mēs esam tikai maza “sabiedrības” daļa no šis pasaules, ko sauc par planētu zeme! Šī brīža panika ir mūsu visu kopēja karma.
Ko mēs esam nodarījuši dabai un dzīvībai , kas ir mums apkārt. Tagad mēs esam iedzīti stūri. Tajā paša stūri, kur to izdarījām ar visu, kam bija jābūt svētam.
Plastmasa jūras un ozona slāņi. Šī visa ir tikai un vienīgi mūsu pašu atbildība. Uzņemamies to, pārdomājam un cerēsim, ka tas, kas notiek, būs tikai mācība," uzsver pārdomu autore.

Viņas vārdiem piekritis arī "Ghetto Games" vadītājs Raimonds Elbakjans un Binnija Ārberga.

Jau vēstīts, ka šobrīd Latvijā konstatēts 71 saslimšanas gadījums ar koronavīrusu Covid-19.

Kā vēstīts, no piektdienas līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Valdība sestdien arī nolēma, ka 17.marta atcelt starptautiskos pasažieru pārvadājumus caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu.

Tāpat no 17.marta aizliegta personu un transportlīdzekļu pārvietošanās caur lidostu, ostu, dzelzceļa un autoceļu Eiropas Savienības ārējās robežas robežšķērsošanas vietām, kā arī robežšķērsošanas vietās, kas paredzētas vietējai pierobežas satiksmei, izņemot kravu pārvadājumus.

Vienlaikus Latvijas valstspiederīgajiem un ārzemniekiem, kuru pastāvīgā dzīvesvieta ir Latvijā, atļauts, atgriezties Latvijā caur minētajām robežšķērsošanas vietām. Tāpat ārzemniekiem atļauts caur tām no Latvijas izceļot.

Ja Latvijas valstspiederīgajiem līdz 17.martam nav izdevies atgriezties Latvijā, obligāti jāreģistrējas Konsulārajā reģistrā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM). Ja tas neizdodas, ĀM lūdz obligāti reģistrēties Konsulārajā reģistrā. Ministrija ņems šo informāciju vērā, lemjot par atgriešanās risinājumiem. Konsulārajā reģistrā var reģistrēties, izmantojot portālu "latvija.lv". Ar ĀM Konsulāro departamentu var sazināties pa tālruni +371 26337711.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:17

Jaunākās diskusijas