Iedzīvotājs sašutis par drošības pasākumiem lidostā, sagaidot repatriācijas reisus

Baiba Puriņa 18.marts 2020, 11:14
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Sociālajā vietnē Facebook, Rolands paudis sašutumu par drošības pasākumiem lidostā, sagaidot repatriācijas reisu pasažierus.

Rolands neslēpj, ka novērotais lidostā licis satraukties par Covid-19 izplatību Latvijā. Viņš norāda, ka daudzi no pasažieriem izmantojuši taksometrus un līdz ar to vīrusam ir iespēja "ceļot" tālāk pie taksometru vadītāju nākamajiem klientiem.

"Idejiski, lidostā visi 120 pasažieri stāv barā uz pasu kontroli, nekādi 2 metri netiek ievēroti. Rakstāmais, ar ko paraksties uz visiem viens, dezinfekcijas līdzekļi ar ko notīrīt nav. Robežsargi - lidostas darbinieki bez maskām. Lielu daļu pasažierus sagaidīja radi un draugi, kas skūpstījās - tie, kas te bija 100% rīt ies uz darbu. Pats labākais, ka arī liela daļa ar Takšiem brauc mājās, idejiski, tie taksisti 100% vēl kādu vizinās šonakt un rīt. Slimie un neslimie iet caur vienu eju, pārbaudes notika 60 līdz 90 centimetru attālumā no manis. Es domāju, ka man 100% jau ir vīruss," sašutis ir iedzīvotājs.

"Saprotot lietas nopietnību, un to, ka es riskēju kādu aplipināt - es noorganizēju auto lidostā ar produktiem 2 līdz 3 dienām, ar aizsargmaskām un cimdiem ( kurus es domāju jau vajadzēja izdalīt lidostā ) un devos pa taisno uz mājām. Nu ko, tagad gaidām, kas un kā - uz tikšanos ielās 30.03 22:00," raksta Rolands.

Jau ziņots, ka konsulārajā reģistrā pašlaik ir reģistrējušies aptuveni 1900 Latvijas valstspiederīgie, kuri Eiropā gaida repatriāciju, sociālajos tīklos vēstīja Rinkēvičs.

Latvijā saistībā ar Covid-19 ir izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību. Drošības pasākumu ietvaros Latvijā ir atcelti arī starptautiskie pasažieru pārvadājumi caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu.

Latvijas valstspiederīgajiem un ārzemniekiem, kuru pastāvīgā dzīvesvieta ir Latvijā, atļauts, atgriezties Latvijā caur minētajām robežšķērsošanas vietām, taču nereti tas ir problemātiski, jo pārvietošanās ierobežojumus ir noteikušas citas Eiropas valstis.

Ieceļošanas ierobežojumi ir noteikti, piemēram, tādās valstīs kā Polijā, Lietuvā, Igaunijā, Somijā, Krievijā, Čehijā, Vācijā, Norvēģijā, Ukrainā, Beļģijā, Bulgārijā, Dānijā, Gruzijā, Grieķijā, Itālijā, Serbijā, Slovākijā, Slovēnijā, Šveicē, Turcijā, Ungārijā un citās, liecina Ārlietu ministrijas (ĀM) interneta vietnē apkopotā informācija.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:59

Jaunākās diskusijas