Mūziķi Jolanta un Deniss Paškeviči atbild uz skarbo kritiku par karantīnas neievērošanu

Viktorija Gabrjuna 18.marts 2020, 11:30
 
Kaspars Krafts/F64
Nesen vairākos Latvijas medijos bija lasāma informācija, ka mūziķu pāris Jolanta un Deniss Paškeviči pēc atgriešanās no koronavīrusa skartās Itālijas nav ievērojuši 14 dienu karantīnu, bet uzreiz metušies savos darbos. Jolanta uzsver, ka par viņu un viņas ģimeni medijos publicēti nepatiesi fakti.

Jolanta sniedz skaidrību par barucienu uz Itāliju.

"Pēdējo stundu laikā arī par manu ģimeni ir parādījušies nepatiesi fakti, kas tikai norāda uz situācijas bīstamību ne tikai veselībai un ekonomikai, bet arī kopējās sociālās telpas taisnīgumam un spējai saglabāt cieņu.

➡ Bari - Itālijas dienvidaustrumos viesojāmies laika posmā no 29. februāra un Latvijā atgriezāmies naktī no 3. uz 4. martu (4. marta plkst: 00:55).

➡ Šajā laika posmā nebija izludināta ārkārtas situācija un nebija aizliegti publiskie pasākumi.

➡ Šajā laika posmā konkrētajā Itālijas reģionā nebija neviena saslimšans gadījuma ar COVID-19, kamēr Latvijā tika konstatēts pirmais saslimšanas gadījums.

➡ Konkrētajā laika periodā Latvijā no 28.februāra īpaši piesardzības pasākumi tika attiecināti uz personām, kuras ir atgriezušās no Itālijas Lombardijas, Veneto, Emīlijas-Romanjas, Pjemontas apgabaliem, Japānas, Singapūras, Dienvidkorejas, Irānas un Ķīnas. Nevienā no šīm teritorijām neietilpst mūsu apmeklētais reģions.

Pirms došanās uz Bari tika veiktas konsultācijas ar mediķiem un tika ievēroti visi nepieciešamie drošības pasākumi. Un šobrīd ir pagājušas divas nedēļas kopš atgriešanās - mūsu un mūsu ģimenes locekļu veselība ir ideālā stāvoklī.

Aicinu jūs saglabāt mieru un ticību, kā arī, protams, parūpēties par sevi un visiem sev apkārt. Turēsimies kopā!" raksta Jolanta.

Mūziķe arī aicina sabiedrību saglabāt kritisku attieksmi pret visu patlaban medijos pieejmao informāciju par koronavīrusu.

"Protams, ka esošie apstākļi nav viegli nevienam un pamats satraukumam nav nepamatots, taču ir ļoti svarīgi saglabāt kritisku attieksmi pret informāciju, ko uzņemam, un emocijām, ko ielaižam sevī un savā ģimenē. Katru dienu sociālajos tīklos un medijos parādās simtiem jaunu ziņu par Covid-19 - lielākā daļa negatīvas un trauksmi raisošas, tieši tādēļ šajā laikā līdzās labai fiziskai veselībai nepieciešams arī skaidrs prāts un spēja analizēt lielo informācijas daudzumu," piebilst Jolanta.

View this post on Instagram

A post shared by Jolanta G Pashkevich (@jolantagpashkevich) on

Kā ziņots, līdz 17.marta pēcpusdienai Latvijā apstiprināti jau 60 saslimšanas gadījumi ar "Covid-19", tostarp saslimis viens bērnudārza audzēknis un viens skolēns.

Jaunā koronavīrusa dēļ valstī izsludināta ārkārtējā situācija un noteikti plaši ierobežojumi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:23

Jaunākās diskusijas