Latvijā cilvēki aktīvi ziņo par tiem, kuri, atgriezušies no ārzemēm, nesēž karantīnā

Viktorija Gabrjuna 18.marts 2020, 12:09
 
Ilustratīvs attēls / Romāns Kokšarovs/F64
Sociālo tīklu lietotāji aktīvi dalās ar stāstiem par to, cik ļoti cilvēki Latvijā mēdz būt bezatbildīgi. Pēc viņu teiktā, ārkārtējās situācijas laikā, kad ir skaidri noteikts, ka no ārzemēm atbraukušajiem 2 nedēļas ir jāievēro karantīna, ir cilvēki, kas turpina darīt savus ikdienas rituālus, nedomājot par apkārtējo drošību.

Jau iepriekš tika vēstīts par gadījumu Tukumā, kad kāds pensionārs, tikko atgriezies no ārvalstīm, izvēlējās neievērot vīrusa karantīnas noteikumus un devās pastaigā ar savu dēlu un mazbērnu, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Tikmēr arī daudzi mirkoblogošanas vietnes Twitter lietotāji raksta par līdzīgām situācijām.

Kāda Twitter lietotāja raksta, ka no ārzemēm atbraukušie dodas iepirkties uz veikalu.

"Ziņas no veikaliem: šodien vienā no mazpilsētas veikaliem bijis jāizsauc pašvaldības policija, jo veikalu sākuši apmeklēt nesen no ārzemēm iebraukušie vietējie tautieši. Mazpilsētu šarms - visi visu par visiem zina. Kad uz aizrādījumiem nereaģēja,sauca policiju. Bezatbildība max," teikts ierakstā.

Vēl kāda Twitter lietotāja apraksta situāciju veikalā IKEA.

"Ieskrēju IKEA. Tukšs veikals. Labi, ja kādi 10 pircēji. 2 no tiem sarunājas un vīrietis spēka gados stāsta, cik traki bijis tikko braukt atpakaļ cauri Lietuvai. Parunāsim par pašizolāciju pēc ceļojuma?" teikts ierakstā.

Absurda situācija novērota arī kādā bērnudārzā, kad vecāki atveduši bērnu, kas nesen atgriezies no ārzemēm.

"Uz bērndārzu vecāki atved bērnu ar zīmi, ka nekur nav bijuši. Bērns pats izstāta audzunātājai, ka bijis Izrēlā," teikts ierakstā Twitter.

Vēl kāda Twitter lietotāja dalās pārdomās par to, kādas sekas var būt šādai rīcībai.

"Man interesē, kā jutīsies tie vecāki, kuri palaida bērnu ar viltus zīmi uz dārziņu, mirklī, kad uzzinās, ka viņu idiotisma dēļ kāds no mazajiem ir palicis bez, piemēram, vecvecāka (protams, ceru, ka tas nenotiks). Arī tad būs bravūrīgais teksts: “Man nebija, kur to bērnu likt!”?" teikts Twitter ierakstā.

Kopumā daudzi Twitter lietotāji iesaka cilvēkiem, kas atgriezušies no ārzemēm, uzturēties mājās.

"Esmu pamanījusi, ka vairāki cilvēki internetos joprojām pieturas pie “inficēto valstu saraksta” un ir nesaprašanā, vai jāsēž mājās arī tad, ja esi atceļojis no kādas citas valsts. Šobrīd tam vairs nav nozīmes - BIJI ĀRZEMĒS - SĒDI MĀJĀS!!!" teikts ierakstā.

Kā iepriekš tika vēstīts, arī Facebook iedzīvotāji aicina līdzcilvēkus būt atbildīgiem un palikt mājās, izvēršot akciju "Izplati atbildības vīrusu".

"Esi drosmīgs, uzliec atbildības kroni un #paliecmajas! Uzdāvini dzīvību. Nedodies ceļojumā, ja vari to atlikt! #paliecmajas, ja esi slims! Ievēro 14 dienu karantīnu, ja esi apmeklējis kādu no valstīm, kurā ir augsts inficēto skaits!" tika teikts aicinājumā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:01

Jaunākās diskusijas