Absurdā situācijā nonāk iedzīvotāja, kuras mazajai meitai nepieciešama mediķu palīdzība

Baiba Puriņa 18.marts 2020, 15:48
 
Oksana Džadana/F64
Kāda sieviete sociālajā vietnē Facebook dalījusies ar pieredzi, kad pašreizējā situācijā, kad Latvijā tiek darīts viss, lai apturētu koronavīrusa izplatību, viņas meitai gandrīz liegta pilnvērtīga mediķu aprūpe.

Sieviete sociālajā vietnē Facebook detalizēti skaidro situāciju.

Viss sācies nedēļas nogalē, kad sievietes 3 gadus jaunajai meitai paaugstinājusies temperatūra. "Saprotu, ka nav labi. Pat ja ne Covid-19, tāpāt nav labi (2019.gada novembrī ar tādiem simptomiem: gandrīz 2 nedēļas slimnīcā, sistēmas, antibiotikas un viss pārējais. Gala diagnoze: ARVI ar akūtu bronhītu.), " atklāj sieviete.

Māte zvanījusi Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, kur sievietei atteikts, jo viņas ģimene nav bijusi kontaktā ar šobrīd aktuālā koronavīrusa pacientiem. "Diezgan rupjā formā tieku aizsūtīta pie ģimenes ārsta, ātrie mums nepienākas, jo ārzemēs neesam bijušas, līdz ar to nav pamata domāt par COVID-19. Varētu padomāt, ka tagad tikai un vienīgi COVID-19 apdraud cilvēku veselību un dzīvību," sašutusi ir sieviete.

Arī ar citiem dienestiem sievietei telefoniski sazināties ir gandrīz neiespējami. "Tāda sajūta, ka visiem dienestiem iedota viena lapa ar tekstu un visi viņu nolasa. Arī tur tieku atšūta. Starplaikos ir sazvanīts ģimenes ārsts, sarunāta mājas vizīte. Atliek gaidīt," raksta sieviete.

Ģimenes ārsts konstatējis, ka plaušās trokšņu nav, bērnam ir iesnas, temperatūra, klepus un izrakstījis antibiotikas, deguna pilienus, sīrupu pret klepu un citus medikamentus, taču naktī bērnam ievērojami paaugstinās temperatūra, sasniedzot 40 grādus un no agra rīta tiek izsaukti mediķi, kuri šobrīd ierodas nekavējoties. "Cepuri nost NMPD brigādei, kura atbrauca 5 minūšu laikā, un bija super laipni un iejūtīgi," atzinīgus vārdus velta sieviete.

Sieviete atklāj, ka šobrīd ar meitu atrodas slimnīcā. "Rentgenā uz pirmo skatu bronhīts, jāgaida vēl speciālista slēdziens, skābekļa saturācija 86 %. Liek sistēmas, antibiotikas, inhalācijas pret klepu un visām plusā jāliek skābekļa maska, lai celtu skābekļa saturāciju," raksta sieviete.

Nobeigumā sieviete pauž sašutumu par izveidojušos situāciju: "Valdība aicina būt atbildīgiem. Mēs viens otram lūdzam būt atbildīgiem un domāt ne tikai par sevi, bet arī par līdzcilvēkiem. Bet kāpēc tieši tad, kad gribi būt atbildīgs, tevi vienkārši stopē un neļauj to darīt? Es saprotu, ka visi ir panikā dēļ COVID-19, bet tas nav vienīgais no kā ir jāpiesargās un kam ir jāpievērš uzmanība. [...] Kāpēc man, mātei, ir jāraud no tā kā neesmu spējīga palīdzēt savam bērnam, jo attiecīgie dienesti atsakās reaģēt un darīt savu darbu? Un viss tikai tāpēc, ka neesi nospļāvies uz visu un visiem, un devies atvaļinājumā baudīt dzīvi."

Ekrānuzņēmums no Facebook

Jau vēstīts, ka no 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

No 17.marta ir pārtraukti starptautiskie pasažieru pārvadājumi caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, tāpat ir aizliegta personu pārvietošanās caur sauszemes robežšķērsošanas vietām uz Eiropas Savienības ārējās robežas, proti, uz Latvijas - Krievijas un Latvijas - Baltkrievijas valsts robežas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:38

Jaunākās diskusijas