Kivičs atklāj savus iespaidus par Strīķi

tautaruna.lv 18.marts 2020, 19:45
 
Edmunds Brencis/F64 Photo Agency
Trešdienas pēcpusdienā mediji vēstīja, ka pēc slimības mūžībā devusies 13.Saeimas deputāte Juta Strīķe. Mūziķis un bijušais raidījuma "Rampas ugunis" vadītājs Andris Kivičs saviem sekotājiem atklājis iespaidus, kas radušies par šo politiķi.
"Lai Jutai vieglas smiltis.Kad bija pie manis Rampas Ugunīs, atstāja tāda cilvēka iespaidu, kuram vissvarīgākais dzīvē ir taisnīgums.Ļoti spēcīgs rokasspiediens," mikroblogošanas vietnē twitter norāda A.Kivičs. Viņš arī publicējis raidījuma ierakstu, kuru šobrīd iespējams noskatīties interneta vidē.

Jau vēstīts, ka Juta Strīķe dzimusi 1970.gadā un atpazīstamību iemantoja ar savu darbu KNAB.

Laikā no 1995.gada līdz 2003.gadam viņa strādāja Drošības policijā (DP). 2000.gadā viņa kļuva par DP priekšnieci aktīvo izstrāžu nodaļā, kas nodarbojas ar korupcijas apkarošanu.

Savukārt 2003.gada septembrī konkursa komisija viņu atzina par piemērotāko kandidātu KNAB priekšnieka amatam, taču Saeima viņas kandidatūru noraidīja un ar tā laika premjera Eināra Repšes rīkojumu viņa tika iecelta par KNAB priekšnieka vietnieci korupcijas novēršanas jautājumos.

2013.gadā viņa tika atbrīvota no KNAB priekšnieka vietnieces amata, taču ar tā laika premjera Valda Dombrovska rīkojumu viņa šo amatu atguva. Savukārt 2014.gadā viņa atkārtoti amatu zaudēja. Pēc tam viņa turpināja darbu KNAB līdz to pameta 2016.gadā.

Savukārt 2017.gadā viņa tika ievēlēta Rīgas domē no Jaunās konservatīvas partijas saraksta, bet gadu vēlāk viņa no šī paša saraksta tika ievēlēta 13.Saeimā, kur viņa vadīja Juridisko komisiju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

18.marts 2020

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas