FOTO: Kā pašmāju slavenības sagaidīja Pirmo Adventi

Baiba Puriņa 2.decembris 2019, 12:47
 
Ekrānuzņēmums no Instagram/Marta Grigale
Ir sācies Ziemassvētku gaidīšanas laiks, ko iezīmē četras Adventes svētdienas, kurās cilvēki iededz sveci savos svētku vainagos. Arī pašmāju slavenības nav slinkojušas un soctīklos atrāda savus darinājumus, sveicot līdzcilvēkus 1. Adventē.

"Svētku priekšvēstnesis - vainags - mājās ieradies! Un Tu? Šogad pagatavoji pati vai atradi savu vainagu veikalā?" ar savu veikumu lepojas blogere un stiliste Indra Salceviča.

View this post on Instagram

A post shared by Indra Salcevica (@indrasalcevica) on

Uzņēmēja Linda Mūrniece publicējusi attēlu ar savu kaķi, kurš "met aci" uz dekoriem: "Kāds gatavs rotājumiem. Priecīgu Ziemassvētku gaidīšanas laiku."
View this post on Instagram

A post shared by Linda (@linda_murniece) on

"Šis ir slinkās mammas ātrais Adventes "vainaga" variants. Aizbraucām uz mežu, kopā ar puiku salasījām čiekurus, zariņus, ķērpjus un sūnas. Mājās to visu sastiķējām kompozīcijā, pievienojām vēl pa kādam sīkumam, kas atradās Ziemassvētku mantu kastē, un atlika nopirkt vien sveces. Gatavs 5-10 minūtēs!Aptuveni tik arī Eduardam bija interesanti piedalīties procesā. Sūnas ļoti viegli padodas veidošanai, un viss daudz labāk turas kopā bez jebkādas līmēšanas. Es to redzu kā pasaku par meža rūķīšiem," par savu un dēla kopīgo veikumu soctīklos stāsta radio žurnāliste Daira Zīle.

View this post on Instagram

A post shared by Daira Zīle (@dairazile) on

Ar savu veikumu dalījusies arī Radio 5 ētera personība un dziedātāja Marta Grigale: "Ja drusku pacenšas, TĀ sajūta nemaz nav tik tālu jāmeklē."

View this post on Instagram

A post shared by M A R T A (@martagrigale) on

Savus draugus Adventē sveic arī dziedātāja un "Lienes Šomases bērnu un jauniešu radošās studijas" vadītāja Liene Šomase.

View this post on Instagram

A post shared by Liene Šomase (@liene_somase) on

Vārds "advente" nāk no latīņu valodas un tulkojumā tas nozīmē "atnākšana" vai "nākšana". Šis gaidīšanas laiks saistīts ar kristīgo pasauli, jo tas atgādinot, ka Kristus nāks vēlreiz. Tradicionāli Adventes laikā katru svētdienu tiek aizdedzināts pa vienai svecītei Adventes vainagā.

Šogad Pirmā Advente sākās 1. decembrī, 2. Advente - 8. decembrī, 3. Advente- 15. decembrī un 4. Advente- 22. decembrī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas