Skandāls! No Maligina mantojuma pazūd vērtīgas gleznas

tautaruna.lv 2.decembris 2019, 17:23
 
Gints Ivuškāns/ F64
Pērn mirušā "Olainfarm" lielākā īpašnieka Valērija Maligina lietā piedzīvots jauns pavērsiens – bijusī miljonāra sieva Signe Baldere-Sildedze apgalvo, ka no uzņēmuma pazuduši vairāki desmiti gleznu, raksta portāls "jauns.lv".

Kā zināms, Baldere-Sildedze kā likumiskā pārstāve aizstāv 13 gadu vecās meitas Annas Emīlijas intereses un tiesības viņsaulē aizgājušā tēva mantojuma lietā.

“Diemžēl manā rīcībā esošā informācija liecina, ka vairākus desmitus gleznu vecākā meita un bijusī "Olainfarm" padomes locekle Irina Maligina un bijušais padomes loceklis Mārtiņš Krieķis, pirms atstāja amatus, izveda no uzņēmuma.

Bez pārējo mantinieču piekrišanas atsevišķi mākslas darbi ir nodoti Elīnai Maliginai, kas daļu no mantojuma kopējā masā ietilpstošajiem mākslas darbiem ir pārdevusi, tādējādi, iespējams, piesavinoties no pārdošanas iegūtos līdzekļus. Visa šī situācija ir ļoti nepatīkama. Aizsargājot manas nepilngadīgās meitas intereses, diemžēl par šo faktu biju spiesta vērsties policijā,” atklāj Baldere-Sildedze.

“Apstiprinām, ka viena no AS "Olainfarm" piederošām vecmeistara Jaņa Rozentāla gleznām "Kristus. Altārglezna Stendei" 2019. gada sākumā ir pazudusi no uzņēmuma telpām. Gleznai ir augsta materiālā vērtība, un tā uzskatāma par daļu no Latvijas kultūras mantojuma. Šobrīd pazušanas faktu izmeklē policija, un ceram uz drīzu risinājumu,” - šādu informāciju, sazinoties ar AS "Olainfarm", saņēmis žurnāls "Kas Jauns".

Tiek piebilsts, ka no "Olainfarm" aizvestajai Jaņa Rozentāla gleznai ir bijis cits līdzīgs darbs, turklāt arī tas pazudis.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:15

Jaunākās diskusijas