Latvijas slavenības pauž atvadu vārdus Mārtiņam Ķibildam

Viktorija Gabrjuna 28.oktobris 2019, 11:30
 
Dāvis Ūlands/F64
Pēc tam, kad medijos parādījās informācija, ka mūžībā devies arhitekts un TV raidījumu seja Mārtiņš Ķibilds, daudzas Latvijas TV personības un citas sabiedrībā pazīstamas personas soctīklos dalījās ar atmiņām par Ķibildu un pauda līdzjūtību ģimenei.

Jāatgādina, kā Facebook rakstīja filmu studija "VFS", "mūsu viena no dedzīgākajām liesmām ir pārdegusi un izdegusi. Mārtiņ, mums Tu vienmēr paliksi spožs, lai arī kurp Tu esi devies".

Skumjo ziņu apstirpināja arī Mārtiņa ģimene:

“Sestdien, 26. oktobrī pēkšņi miris TV raidījumu veidotājs un vadītājs Mārtiņš Ķibilds. Mārtiņa ģimene lūdz cienīt piederīgo privātumu un plašākus komentārus šobrīd nesniegs," tika teiks paziņojumā.

Mikroblogošanas vietnē līdzjūtību Ķibilda ģimenei pauda Valsts prezidents Egils Levits.

"No sirds izsaku līdzjūtību Mārtiņa Ķibilda tuviniekiem un visiem viņa spožā talanta cienītājiem," rakstīja Levits.

Arī TV žurnālists Arnis Krauze Ķibildam veltījis atzinīgus vārdus.

"Ēriks Niedra un Mārtiņš Ķibilds. Nu abi izslēguši TV. Ļoti atšķirīgi, bet es viņus daudzu gadu garumā abus redzēju kā lielākos piemērus elegancei un inteliģencei TV kadra, valodas un runas intonācijas ziņā," rakstīja Krauze.

Gustavs Terzens sociālajā tīklā Facebook raksta, ka Mārtiņš aizgājis par agru.

"RIP. Dodies droši, Mārtiņ! Par agru gan, daudz par agru...bet dodies droši. Līdzjūtību ģimenei un tuviniekiem," rakstīja Terzens.

Savukārt producents Jānis Šipkēvics Ķibildu nodēvējis par īstu TV zvaigzni.

"Mārtiņ, ar Tevi bijām kopā kopš 1996.gada. Vērojām, kā top un veidojas jauna ētera personība. Mums bija liels gods turpat pusgadu strādāt kopā pie raidījuma "Labvakar-30", kas 2018.gada 31.janvārī ievadīja Latvijas simtgadi LTV. Tas bija kopdarbs, ko neaizmirsīsim nekad. Mārtiņ, Tu biji prasīgs pret sevi un mums, skrupulozs racējs, pedants,
ironisks, asprātīgs, erudīts, bet visam pāri godīgs un ļoooti talantīgs. Īsta TV zvaigzne!
Neticami, ka tagad Tu varēsi intervēt labvakariešu TV režisorus, kuri kādu laiku jau ir tur, Debesu studijā - Juri Vaičunas, Igoru Meirānu un Mārtiņu Jurjānu... Jūs esat LTV spoža vēsture!
Izsakām visdziļāko līdzjūtību Mārtiņa Ķibilda vistuvākajiem. Labvakarieši," ierakstā Facebook pauda Šipkēvics.

Žurnāliste Laura Vonda raksta, ka TV skatītājiem pietrūks Mārtiņa Ķibilda.

""Es ar nepacietību gaidu nākamo nedēļu..." tieši šādiem vārdiem no skatītājiem vēl otrdien atvadījās Mārtiņš Ķibilds LTV raidījumā "Kultūrdeva". Nākamā nedēļa pienāks bez viņa.... Nekad nevaram zināt, cik liela "deva" dzīves mums paredzēta. Katrā ziņā, Mārtiņam Ķibildam tā bija tik ļoti par īsu.. skatītājiem pietrūks viņa zināšanu, domu, šarma un tikai viņam vienam raksturīgā starojuma un izteiksmes veida. Tik sasodīti skumji iet garām šiem plakātiem TV gaiteņos...," raksta Vonda.

Jāpiebilst, ka Mārtiņam Ķibildam bija 46 gadi. Viņš ir Latvijā pazīstams TV raidījumu vadītājs. Tostarp, viņš bijis LTV raidījumu "Atslēgas" un "Adreses" veidotājs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:03

Jaunākās diskusijas