VIDEO: Daudzstāvu mājas dzīvoklī Imantā atrod mīnu

tautaruna.lv 28.oktobris 2019, 13:09
 
F64
Piektdien, 25.oktobrī, policisti veikuši kratīšanu kāda vīrieša dzīvoklī Rīgā, Imantā. Lai arī bija aizdomas, ka miteklī atradīsies šaujamieroči, likumsargi noteikti negaidīja, ka būs jāsauc talkā sapieri, jo telpās uzieta kara laika mīna, vēstīja raidījums "Degpunktā".
Vēlā pēcpusdienā Kurzemes prospekta 100. nama sētā sabrauca septiņas policijas automašīnas, kā arī pa divas ugunsdzēsēju un ātrās palīdzības ekipāžas, jo vienā no daudzstāvu nama dzīvokļiem atrasta mīna.

Tā uzieta kratīšanas laikā pie kāda vīrieša.

Kā izrādās, vīrietis policistu vizīti izpelnījies, jo visas vasaras garumā šaudījies ar ieroci pa labi, pa kreisi. Tēmējis pa putniem, kaķiem, kaimiņu logiem un tā tālāk.

Pēdējās lodes ceturtdien izlidojot cauri kāpņu telpas stiklojumam un iestrēgušas pretējā nama iekštelpu sienā.

Kā skaidroja Valsts policijā, likumsargi iekļuva dzīvoklī, tur neviens neatradās. Ņemot vērā, ka mājoklī tika atrasti lādiņi, vispārējai drošībai tika pieņemts lēmums par daudzdzīvokļu nama iedzīvotāju evakuāciju. Uz notikuma vietu tika izsaukti Nacionālo bruņoto spēku sapieri, kuri pārbaudīja, ka lādiņi nav sprādzienbīstami, līdz ar to iedzīvotāji varēja atgriezties savos dzīvokļos.

Veicot kratīšanas dzīvoklī un tai piekritīgajā garāžā, tika atrasta mazkalibra šautene, no kuras, visticamāk, šauts; ieroča futlāris; 2 klusinātāji; 2 aptveres; 112 patronas, 19 čaulītes, tālskatis; 2 lādiņi, rokudzelži; pneimatiskā ieroča patronas; sprigulis; lādiņa atbalsta gals; 4 tēmekļi; ieroču tīrīšanas komplekts; 1 lode un pašdarināta bruņuveste.

Policisti uzsāka aizdomās turētās personas meklēšanas pasākumus. Tajā pašā vakarā ap pulksten 22 Imantā uz ielas tika aizturēts minētajos noziegumos aizdomās turētais vīrietis. Aizturētais ir dzimis 1972. gadā un iepriekš jau septiņas reizes sodīts par dažādiem noziegumiem - par laupīšanu, narkotisko vielu realizāciju, kukuļdošanu, braukšanu reibumā bez tiesībām un zādzībā

Jāpiemin, ka vīrietim nav ieroča glabāšanas atļauja.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231. panta otrās daļas (par huligānismu, ja tas izdarīts lietojot ieročus) un pēc Krimināllikuma 233. panta otrās daļas (par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises iegādāšanos un glabāšanu bez attiecīgas atļaujas).

Svētdien, 27. oktobrī, tiesa aizdomās turētajam ir piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Policija skaidro precīzus notikušā apstākļus un vīrieša rīcības motīvus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:51

Jaunākās diskusijas