Laika zīmju vērotājs prognozē, cik liels sals un sniegs gaidāms novembrī

tautaruna.lv 28.oktobris 2019, 12:51
 
CHINE NOUVELLE/SIPA/SCANPIX/LETA
Lai gan atsevišķos Latvijas reģionos šogad jau sagaidīts pirmais sniegs, laika zīmju vērotājs Vilis Bukšs prognozē, ka arī novembrī pamatīga ziema vēl nav gaidāma.

"Vērojot laika apstākļus nozīmīgās dienās pavasarī un pazīmes dabā, tad rādās, ka novembris būs ar dažādiem nokrišņiem bagāts, īsti rudenīgs un ar mazas ziemiņas sajūtām laikā ap Katrīnām (25. novembris)," savā blogā raksta V.Bukšs.

"Arī nozīmīgās dienās 17. un 30. augustā, kas paredz laika apstākļus novembrim, bija gan saule, mākoņi un lietutiņš. Tā ir norāde uz to, ka novembris lielākoties būs mākoņains, mitrs un ar nelielu salu naktīs mēneša otrajā pusē. Atbilstoši šīm dienām valdošie būs dienvidrietumu, rietumu un ziemeļrietumu vēji. Arī 5. un 18. janvāris Latvijas austrumpusē pagāja rietumu puses vēju zīmē un tas paredz, ka Mārtiņa mēnesī rietumu vējiem būs liela nozīme."

"Novembra pirmajā pusē, līdz Mārtiņiem (10. novembris), pārsvarā mākoņains un rudenīgi vēss. Nereti dienas ar smidzinošu un brīžiem stiprāku lietu, arī krusu un slapju sniegu. Laikā ap Mārtiņiem un vēlāk, daudzviet neliels īslaicīgs lietus. Temperatūra šajā laikā ap plus 5, 10 grādiem, naktis dzestras. Mēneša vidū laika apstākļi būtiski nemainīsies, tikai kļūs vēsāks. Dienās ap +2, +8 grādiem, bet naktīs dažviet neliels nakts sals," secina laika zīmju vērotājs.

"Mēneša otrajā pusē nereti īslaicīgs lietus un kuru jau biežāk nomainīs slapjš sniegs un sniegs. Laikā ap Cecīliju (22. novembris) un Katrīnām (25. novembris) un vēlāk Austrumlatvijā neliels sals saglabāsies arī dienas laikā un dažviet izveidosies neliela sniega sega. Temperatūra šajā laikā Latvijas austrumos naktīs var nokrist līdz- 10 grādu atzīmei. Arī dienas laikā saglabāsies sals. Nelielas ūdenstilpes aizsals un ceļi daudzviet apledos."

Skatot laikapstākļus kopumā, V.Bukšs secina, ka "novembris rādās būt drusciņ siltāks kā parasti un ar nokrišņiem tuvu vidējam. Savukārt tāds novembris paredz vējainu un maigu ziemu."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:22

Jaunākās diskusijas