"Aizvainotās dvēseles!; Oskars Deigelis pauž sašutumu par sacelto brēku ap Parīzes katedrāli

tautaruna.lv 1.maijs 2019, 16:00
 
Facebook/ekrānšāviņš
Pēc postošā ugunsgrēka Parīzes Dievmātes katedrālē, ziedot tās atjaunošanai solījušās dažādas kompānijas un miljardieri. Tas izraisījis neizpratni cilvēku vidū, un daudzi ļaudis sākuši par to šūmēties, norādot, ka ir vēl aktuālākas problēmas, kurām pievērst uzmanību. Pašmāju dziedātājs Oskars Deigelis sociālajā tīklā Facebook paudis viedokli šajā jautājumā.
"Nu, labdien, Parīzes Dievmātes katedrāles sakarā, aizvainotās dvēseles! Tiem, kas posto te bildītes ar Āfrikas bērniem, noliekot katedrāli pretstatā, šausminoties, un apspriežot to, kā miljardieri ir gatavi ziedot simtiem miljonu katedrāles atjaunošanā, es gribēju pajautāt- un cik Tu esi noziedojis Āfrikas bērniem? Ja ne cik, tad varbūt prātīgāk būtu apklust," atzīst Deigelis.

Dziedātājs uzskata, ka miljardieris savu naudu var tērēt, kā vien vēlas, ziedot tam, kam vēlas, par to nevienam neatskaitoties. Deigelis norāda, ka iemesls, kādēļ uz zemeslodes ir cilvēki, kuri cieš badu, ir mērķtiecīgi veidotas un rūpīgi izstrādātas pasaules politikas sekas.

"Lai nu, kā, pirms raudāt par to, ka miljardieri ziedo katedrālei, nevis neēdušiem bērniņiem, atceries par šiem bada cietējiem nākošreiz, kad plāno iegādāties vēl vienu savu nejēdzīgo pirkumu," aicina dziedātājs.

Tikmēr komentāros ļaudis spriež, ka bērniem Āfrikā esot tik daudz saziedots, ka tur būtu iespējams "uzcelt vēl vienu Dubaiju". "Ziedojumi ir biznesa modelis, ziedo tur, kur ir izdevīgāk, ticiet man, nevienam miljardieriem tāpat aiz neko darīt nebūs interese ziedot lielas summas, lai tūristiem būtu, uz ko paskatīties, viņi naudu skaita vēl vairāk, kā tiem, kuriem tās nav," norāda Ģirts. Savukārt kāda sieviete apgalvo, ka viņai liekas absurds pieņēmums, ka šie miljardieri nekam citam nekad neziedo. "Nav jau svarīgi, ka tie paši miljardieri reizi gadā līdzīgas, visticamāk, krietni lielākas summas noziedo tiem pašiem Āfrikas bērniem, dabas katastrofām, bandu apkarošanai, izglītībai dažādās organizācijās, tehnoloģijām, zinātniekiem," pauž Ruta.

Jau vēstīts, ka katedrālē pirmdienas, 15. aprīļa vakarā, izcēlās ugunsgrēks, kas nodarījis plašus postījumus pasaulslavenajam dievnamam. Ugunsdzēsējiem izdevies izglābt 850 gadus senās būves akmens pamatstruktūru, taču liesmas iznīcinājušas jumtu un citas katedrāles būvdetaļas, tostarp sabruka katedrāles torņa 93 metrus augstā smaile.

Parīzes Dievmātes katedrāles atjaunošanai jau saziedots gandrīz miljards eiro. Ziedotāju vidū ir kompānija "Apple", uzņēmums "Kering", kam pieder tādi modes zīmoli kā "Yves Saint Laurent" un "Gucci", kosmētikas grupa "L'Oreal" un tās dibinātāji Betankūru ģimene. Tostarp ziedot solījušies arī vairāki miljardieri.

Jāatgādina, ka esplanādē pie ugunsgrēkā smagi cietušās Parīzes Dievmātes katedrāles tiks uzcelta pagaidu koka baznīca, kura būs pieejama cilvēkiem līdz vēsturiskās katedrāles atjaunošanai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:57

Jaunākās diskusijas