Jānis Šipkēvics par simtagdes koncertu: Es strādāju kā zirgs

tautaruna.lv 19.decembris 2018, 12:25
 
F64
Pēc skandāla, kas sacēlās ap simtagdes koncertu "Mīlestības vārdā 18+" gan saistībā ar Evijas Vēberes izpildījumu, gan lielo atalgojumu koncerta koncepcijas autors Jānis Šipkēvics no komentāriem izvairījās, taču tagad sarunā ar izdevuma "Ieva" žurnālisti Agnesi Meieri ir gatavs komentēt notikušo.

Šipkēvics saka, ka viss sākās ar to, ka Kultūras ministrija viņu uzrunāja un aicināja nākt klājā ar redzējumu par koncertu, uzsverot, ka Kultūras ministrija, iepzīstoties ar viņa piedāvājumu, pieņēma lēmumu, ka šādam koncertam ir jānotiek gan saturiskā, gan izmaksu ziņā.

"Nu, kad koncerts ir noticis, un es kā zirgs gadu esmu strādājis, līdz ausīm būdams tajā iekšā, man šķita, būtu mazliet jocīgi, ja es būtu tas, kurš nāktu un skaidrotu, kāpēc tas maksā tik, bet tas - tik. Jā, es biju tas, kurš izlēma, ka mūziķiem jāsaņem pienācīga alga," komentē Šipkēvics, atklājot, ka pie projekta strādājis 11 mēnešus.

Runājot par savu augsto atalgojumu par koncertu (Šipkēvics saņēma 17 000)mūziķis pauda, ka, viņu kritizējot, tika izvilkti atsevišķi fakti.

"Pastrādāja mēnesi un saņēma 17 000 eiro. Pirmkārt, Šipkēvics saņēma 13 350 eiro un 12 centus, kad noņemam nodokļus. Otkrārt, Šipkēvics pie koncerta strādāja 11 mēnešus, darot četru cilvēku darbu," atklāj mūziķis.

Viņš piebilst, ka ir gatavs samierināties ar to, ko citi uzskata - Šipkēvics pastrādāja pusstundu un saņēma 17 000 eiro. Viņu saprotot tie, kas spēj iedomāties darba apjomu, kas jāiegulda šāda notikuma realizēšanā.

Kā jau vēstīts iepriekš, simtgades koncerta mākslinieki saņēmuši vairāk nekā 57 000 eiro, no kuriem vairāk nekā 17 000 eiro saņēmis Jānis Šipkēvics, savukārt pretrunīgi vērtētā dziedātāja Evija Vēbere - 666 eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:17

Jaunākās diskusijas