IESKATIES: Sokolovs publicējis vēstījumu visiem Saeimas deputātiem

tautaruna.lv 8.oktobris 2018, 17:47
 
F64 Photo Agency
Sestdien, 6.oktobrī, Latvijā notika 13.Saeimas vēlēšanas. Kamēr mediji vēsta par iespējamiem scenārijiem jaunās valdības veidošanā, tikmēr pašmāju fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs publicējis vēstījumu tiem 100 cilvēkiem, kuri var lepoties ar ievēlēšanu Saeimā.

"Čau, deputāt! Kopš šodienas Tava dzīve manāmi uzlabosies. Apsveicu!
Bet tagad klausies uzmanīgi: Es par Tevi atdevu savu balsi. Es negribu vilties.
Man ir tikai dažas elementāras prasības par to, ko Tev vajag darīt un ko labāk nē," sociālajā tīklā facebook raksta fotogrāfs.

"Es gribu valdību, kuru es cienītu un ar kuru lepotos. Vienmēr paturi prātā, ka valdības mērķim ir jābūt iedzīvotāju labklājības uzlabošanai. Tas nozīmē, ka nodokļus ir pakāpeniski jāsamazina. Cenām arī ir jaslīd uz leju, nevis uz augšu. To visu nodrošināt ir Tavs tiešais darbs. Centies panākt, lai svarīgas pamatlietas cilvēkiem būtu pieejamākas - lētāka elektroenerģija, gāze, produkti un zāles. Pirms pieņemt kādu lēmumu, vai jaunu likumu, uzdod sev jautājumu - "Vai no tā būs labums tautai?" Vai tiešām būs?"

Aleksandrs arī norāda, ka vēlas redzēt racionālu valdību, kura pieņem lēmums balstoties uz loģiku un veselo saprātu.

Negribu redzēt, ka Tu iesaisties shēmās, kuru mērķis ir valsts naudas izzagšana.

"Es negribu, lai man būtu šaubas par Tavu godīgumu. Negribu pat aizdomāties par to, ka personīgās intereses Tev ir būtiskākas par manām un visas tautas interesēm.Es ļoti negribu, lai būtu sajūta, ka Tu mani čakarē. Negribu domāt, ka Tu kļuvi par deputātu, lai meklētu sev izdevību. Nemēģini iesēsties uzreiz desmitos amatos un komisijās. Tas neizskatās labi.Es nevaru atrast loģisku pamatojumu, kāpēc valstij jākompensē Tev transports un īre. Neesi tomēr no trūcīgākā slāņa.Negribu, lai būtu aizdomas, ka Tu mēģini lobēt kaut kādus konkrētus uzņēmējus. Negribu redzēt, ka Tu iesaisties shēmās, kuru mērķis ir valsts naudas izzagšana," uzsver fotogrāfs.

Jau vēstīts, ka 13.Saeimas vēlēšanās "Saskaņa" ieguva 19,8% vēlētāju atbalstu, "KPV LV" - 14,25%, JKP - 13,59%, "Attīstībai/Par" - 12,04%, VL-TB/LNNK - 11,01%, ZZS - 9,91%, bet "Jaunā Vienotība" - 6,69% balsu.

Vēlētāju aktivitāte 13.Saeimas vēlēšanās bijai visu laiku zemākā atjaunotās Latvijas laikā - 54,6%, pie balsošanas urnām dodoties tikai 845 196 no reģistrētajiem 1 548 100 balsstiesīgajiem. Visapzinīgākie ir bijuši balsotāji Vidzemē, kur vēlētāju aktivitāte sasniegusi 60,96%, bet Latgalē nobalsojuši tikai 43,07% reģistrēto vēlētāju, vēstīja ziņu aģentūra LETA.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:55

Jaunākās diskusijas