Ceļ trauksmi! Kāds interneta aktīvists degradē Latvijas pusaudžus

tautaruna.lv 8.oktobris 2018, 7:04
 
Sputnik/Scanpix
Kāds interneta aktīvists no Latvijas piesaista latviešu jauniešu uzmanību ar degradējošiem video un foto materiāliem, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Tīņi no visas Latvijas, iespaidojoties no lietotāja ”Seksista” izpausmēm internetā, iemūžina sevi dzeram grādīgos, smēķējam cigaretes, marihuānu, veicot huligāniskas darbības. Bērni šos video neapdomīgi sūta ”Seksistam”, kurš tos izvieto publiskai apskatei 65 tūkstošu auditorijā.

Tīņi no visas Latvijas, iespaidojoties no lietotāja ”Seksista” izpausmēm internetā, iemūžina sevi dzeram grādīgos, smēķējam cigaretes, marihuānu, veicot huligāniskas darbības. Bērni šos video neapdomīgi sūta ”Seksistam”, kurš tos izvieto publiskai apskatei 65 tūkstošu auditorijā.

Bariņš pamatskolas vecuma bērnu smēķējot ielenc vienaudzi, kurš tobrīd lieto stipro alkoholisko dzērienu - šāds video atrodams ļoti populārā pašmāju sociālās vietnes ”Instagram” kontā ”Seksists”. Tā kūrētājs ir pieaudzis vīrietis Regnārs Mariņins no Aizkraukles. Konts guvis milzu popularitāti, īpaši pusaudžu vidū. Tam ir gandrīz 65 tūkstoši abonentu.

Internetā atrodami video, kurā Regnārs, kanāla ”Seksists” īpašnieks, nemaz nenoliedz, ka viņa mērķauditorija ir pusaudži. Kādā video viņam cits jaunietis vaicā: ”Vai tavā auditorijā ir kāds zem 10 gadiem?”. Uz to ”Seksists”: ”Ja es pateiktu, ka ir, tad mani ieliktu cietumā.”

Regnārs savā seksista kontā publicē joku bildes, tā saucamās ”mēmes”. Ļoti daudzas no tām ir ar perversu tematiku, tāpat ļoti bieža ir alkohola tematika. Kontā konstatējama arī ņirgāšanās par cilvēkiem, huligāniska uzvedība.


Jauno mediju pārzinātājs Artūrs Mednis aicina likumsargus nesnaust, jo bažīgu dara ”Seksista” piekoptā prakse publicēt savā kanālā nepilngadīgo nelegālās un kaitīgās izpausmes. Patiesi, tīņi, vēloties gūt vieglu popularitāti un, kā norāda Mednis, lielā mērā ietekmējoties no ”Seksista” kanālā izvietotā satura, iemūžina sevi lietojot alkoholu, smēķējot cigaretes vai marihuānu, uzvedoties huligāniski, video pēcāk tiek sūtīti ”Seksistam, kurš tos izvieto savā kontā publiskai apskatei.

Šī informācija par tīņu izklaižu publicēšanu dara bažīgus arī bērnu tiesību aizstāvjus.


”Sabiedrības uzmanība jāpievērš šādai situācijai, kas absolūti nav pieļaujama. Informācija, kas pavairota sabiedrībā [pusaudžu kaitīgo ”izpriecu” publicēšana], situācijas un apstākļi, kurās ir iesaistīti bērni, absolūti neatbilst bērnu interesēm. Informācija tiks izskatīta, tā tiks nosūtīta Valsts policijai,” skaidroja Renāte Alberga, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas pārstāve.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:17

Jaunākās diskusijas