Leģendārais mūziķis Virga pēc vēlēšanām publicē dusmu pilnu ierakstu

tautaruna.lv 8.oktobris 2018, 19:13
 
F64
Diennakti pēc 13.Saeimas vēlēšanām piktu ierakstu sociālajā tīklā facebook publicējis leģendārais latviešu mūziķis Ainars Virga.

"Mīļie mani draugi, tuvinieki, paziņas un visi pārējie. Vai jums nešķiet, ka jūsu attieksme pret vēlēšanām nav nopietna," sociālajā tīklā facebook raksta mākslinieks. "Tūdaļ paskaidrošu man zināmus, neloģiskus piemērus."

Viņš uzskaitījis vairākus piemērus, kad, viņaprāt, cilvēki šajās Saeimas vēlēšanās balsojuši neloģiski. Piemēram, viņš min, ka kāda viņam zināma persona balsojusi par konkrētu partiju tikai tāpēc, ka viņai patīk viens no tajā esošajiem cilvēkiem.

"Mīļie ļaudis, ar tādu nenopietnu attieksmi mēs paliksim tur, kur esam!"

Kāds cits esot noticējis klajiem apmelojumiem par partiju, tāpēc vēlēšanās nav balsojis. Vēl kāds cits balsojis par konkrētu politisko spēku tikai tāpēc, lai izsvītrotu vienu no tajā esošajiem deputāta amata kandidātiem.

"Mīļie ļaudis, ar tādu nenopietnu attieksmi mēs paliksim tur, kur esam," uzsver mākslinieks. "Turpmākos četrus gadus paliksim tur, kur esam. Lai būtu rezultāts pilsoņiem vispirms jāsāk ar sevi. Vispirms jāizprot vēlēšanu pamatprincipi. Cilvēk, sāc ar sevi!"

Jāatgādina, ka par spīti tam, cik pirms Saeimas vēlēšanām daudz tika runāts par to, cik svarīgi ir doties un balsot, vēlētāju aktivitāte 13.Saeimas vēlēšanās bijai visu laiku zemākā atjaunotās Latvijas laikā - 54,6%, pie balsošanas urnām dodoties tikai 845 196 no reģistrētajiem 1 548 100 balsstiesīgajiem. Visapzinīgākie ir bijuši balsotāji Vidzemē, kur vēlētāju aktivitāte sasniegusi 60,96%, bet Latgalē nobalsojuši tikai 43,07% reģistrēto vēlētāju, norādīts ziņu aģentūras LETA publicētajos datos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:00

Jaunākās diskusijas