VIDEO: Madlienā starp iedzērušiem vīriešiem un polisistiem izraisās spraigs konflikts

tautaruna.lv 14.jūlijs 2022, 13:09
 
Ekrānšāviņš no video/Degpunktā
Spraigi notikumi nesen risinājušies Ogres pusē, Madlienā, kur vairāki vīrieši iesaistījušies konfliktā ar policistiem, kas atbraukuši aizturēt kādu dzērājšoferi. Skandalētāji bijuši vismaz četri, un divi no viņiem aktīvi vicinājās ar dūrēm, vēsta “Degpunktā”.

Patruļpolicisti uz šoseju netālu no Madlienas izbrauca ap pusdienas laiku, cik saprotams, likumsargiem kāds paziņoja par netipiskā vietā novietotu spēkratu. “Volvo” ar atvērtiem logiem stāvēja uz grants ceļa, mašīnas logi bija vaļā, un iekšā atradās divi vīrieši. Braucējs ar pasažieri bija iesnaudušies, dzinējs bija noslāpēts, līdz ar to nekāda pamata pārbaudīt jeb aizturēt snaudošos policistiem nebija. Svarīga nianse, ko gan inspektori piefiksēja, salonā mētājās atvērtas stiprā alkohola pudeles.

Likumsargi automašīnu pamanīja, ieslēdzot skaņas signālus un bākugunis. Tam sekoja lūgums vadītājam apstāties, uz ko viņš nereaģēja un centās atrauties no policijas darbinieku patruļas.

Šķietami apzināti bēdzējs, mūkot no policijas ekipāžas, iegriezās kādā viensētas pagalmā. Likumsargu video ierakstos ir redzams, ka vajātā šofera līdzbraucējs par notikušo vispār nepārdzīvoja, pa spēkrata logu izkarināja ārā kājas un vēroja, kas būs tālāk.

Izskatās, ka daudzi no mājas sētā satiktajiem vēl pirms kārtībnieku ierašanās jau bija ieņēmuši pa grādīgam dzērienam, tāpēc sapratne par notiekošo un elementāras pieklājības normas bija piemirstas.

Sastaptie, aizstāvot savu draugu no nepatikšanām, paši iekūlās problēmās, jo centieni izdzīt policistus ārā no teritorijas rezultējās ar to, ka pret valsts varas pārstāvi lietots fizisks spēks. Uzbrukums policistiem ir nopietns likumpārkāpums, par ko pārkāpējām draud reāls cietumsods.

Ogres novada pašvaldības policijas priekšnieks Reinis Ikaunieks norāda, - policijas darbiniekam vairākkārt uzbruka, iesitot pa galvu krūšu rajonā. Tāpēc uz notikuma vietu izsauktas vairākas policijas ekipāžas, tostarp Valsts policijas un pašvaldības policijas ekipāžas. Konfliktu uz vietas izdevās atrisināt. Dzērājšoferi aizturēja par atrašanos reibumā pie stūres, nosakot viņam aizliegumu uz laiku vadīt auto. Otru vīrieti aizturēja par agresīvu izturēšanos, bet vēl vienu - par miesasbojājumu nodarīšanu policijas darbiniekam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē 4

 
Anonīms
 

Kā var iesist pa galvu krūšu rajonā?

14.jūlijs 2022, 19:44 Atbildēt

elementāri, pie poli-sistiem viss iespējams!

17.jūlijs 2022, 21:53 Atbildēt

Virsrakstā ...polisistiem...

16.jūlijs 2022, 20:14 Atbildēt

poli sistie... sistie poļi?!

17.jūlijs 2022, 21:50 Atbildēt
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas