5 gadus vecu meiteni Rīgā šķir no ģimenes; apstākļi briesmīgi

tautaruna.lv 14.jūlijs 2022, 7:00
 
F64
Kāda ģimene no Teikas mikrorajona Rīgā nemācās no kļūdām – vīrietis, no kura šķirti jau vairāki bērni, alkohola lietošanas dēļ 11. jūlijā atkal nonāca likumsargu redzeslokā un šķirās arī no savas piecus gadus vecās meitiņas, vēsta “Degpunktā”.
Satrauktu zvanu no kādas Teikas iedzīvotājas vakar saņēma Rīgas pašvaldības policijas darbinieki. Sieviete bija ievērojusi kaimiņa piecus gadus veco meitu, kurai jāsadzīvo ar pamatīgi iereibušo tēvu un viņa draugiem.

Likumsargi devās uz norādīto adresi, lai pārliecinātos par bērna drošību.

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Vidzemes pārvaldes vecākais inspektors Rihards Devels stāsta, ka paglamā sastapta vīriešu kompānija stiprā alkohola reibumā ar mazgadīgo meiteni blakus. Bērna tēvam konstatētas vairāk nekā trīs promiles alkohola koncentrācijas izelpā. Šādā reibumā vīrietis nespēja parūpēties par savu meitu.

Notikuma vietā ieradās arī mediķu brigāde, kas bērnus apskatīja un nogādāja slimnīcā.

RPP Vidzemes pārvaldes vecākais inspektors Rihards Devels stāsta, ka policijas darbinieki devās pārbaudīt ģimenes dzīvesvietu. Dzīvoklī bija vērojama nekārtība, izmētāti cigarešu izsmēķi un tukšas alkohola pudeles, kā arī bērnam nebija atsevišķas gultasvietas. Noskaidrots, ka bērna māte ārstējas slimnīcā un par atvasi tobrīd nevar parūpēties. Policijas darbinieki izlēma nošķirt bērnu no ģimenes.

Ģimenei jau iepriekš bija saskarsme ar bērnu tiesību aizsardzības iestādēm, un vairākums atvašu no tēva jau ir šķirtas. Visticamāk, ka arī piecgadīgā meitene vairs ģimenē neatgriezīsies.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:47

Jaunākās diskusijas