"Draugi mirst tavās rokās"; ukraiņu students pastāsta, kā mainījies kara dēļ

tautaruna.lv 2.jūnijs 2022, 10:30
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta
Martā ukraiņu 19 gadus vecais students Maksims Luciks (Maxsym Lutsyk) kopā ar draugu pieteicās cīņai pret Krievijas iebrucējiem. Kad BBC žurnālisti viņu satika vēlāk, viņi novēroja, ka puisis izskatās vecāks, nopietnāks un vairs nejoko, ziņo medijs.

Trīs nedēļas Maksims un viņa biedri bija cīnījušies, lai saglabātu kontroli pār pozīciju, ko viņi sauca par Serberu par godu mazam sunim, ko bija pieņēmusi. Tā atrādās sagrautajā bijušajā rūpnīcā Rubižnē, pilsētā, kas galu galā nonāca krievu rokās.

Gada sākumā Maksims organizēja koncertus un iesaistījās jaunatnes politikā Kijivā. Viņš BBC atbildējis, kā karš viņu mainījis.

"Pat tagad es nevaru jums precīzi atbildēt, jo ir ļoti grūti saprast, ka draugi mirst tavās rokās. Ir grūti sadzīvot ar šo faktu... un, kad mēs pametām Rubižni, to mums bija grūti saprast, ka esam zaudējuši cīņu par šo rūpnīcu, par vienu no Luhanskas apgabala galvenajām pilsētām."

Neskatoties uz Krievijas sasniegumiem, Maksims saglabā dzelžainu apņēmību cīnīties.

"Mēs cīnāmies par visas pasaules brīvību, par civilizētās pasaules. Ja kāds domā, ka tas ir ukraiņu - krievu karš, tā nav. Tas ir karš par gaismu un tumsu starp Krieviju un visu pasauli."

View this post on Instagram

A post shared by BBC News (@bbcnews)

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:57

Jaunākās diskusijas