Covid-19: Hosams Abu Meri vēršas pie tautas

tautaruna.lv 1.decembris 2020, 11:45
 
Ekrānšāviņš no instagram.com
Gastroenterologs Hosams Abu Meri savā Instagram profilā vērsies pie saviem sekotājiem ar nozīmīgu lūgumu, skaidrojot, cik situācija ir nopietna.

Hosams Abu Meri uzrunā latviešu tautu: "Mīļie draugi, Latvijas iedzīvotāji,
es nerakstu, lai sabojātu garastāvokli un sašūpotu emocionālo līdzsvaru. Es rakstu ar optimismu un cerību, jo gaisma tuneļa galā ir redzama, bet līdz mēs to sasniegsim, ir ļoti skaidri jāsaprot un jāapzinās pašu būtiskāko šā brīža problēmu mūsu valstī."

Viņš atsaucas arī uz premjera uzrunu, ka situācija Latvijā ir nestabila, nopietna un nav laba.

Ārsrs gan norāda, ka negrasās diskutēt ar daļu sabiedrības, kura netic Covid-19 esamībai, bet es gribu lūgt viņu uzmanīb. Ikdienas darbības, neievērojot prasības par masku nēsāšanu, distancēšanos, higiēnu un nepulcēšanos ir iemesls, kāpēc mūsu tuvinieki, draugi, paziņas, kas slimo ar hroniskām slimībām - sirds, nieres, utml., kam ir neiroloģiskas saslimšanas vai kuri satraumējas - viņi šobrīd tiek reāli apdraudēti nesaņemt laikus palīdzību un aprūpi, kas vajadzīga.

"Ja visu laiku runājam par to, cik ir svarīgi ievērot ierobežojumus, tad tas ir ne tikai Covid-19 bīstamības dēļ, bet gan par to, ka Latvijas veselības aprūpes sistēmai un medicīnas personālam ir milzīga slodze. Ja Covid skaitļi turpinās augt kā tagad, tad jau drīz slimnīcās tiešām nevarēs ārstēt citas slimības un problēmas. Es saprotu, ka ir cilvēki, kas netic valdībai un politiķiem, bet, lūdzu, ticiet ārstiem!" pie sabiedrības vēršas Hosams Abu Meri.

Ārstam ir žēl, ka daudzi cilvēki varētu zaudēt savu darbu vai saņem mazāku atbalstu, nekā viņiem vajadzētu, bet uzsver, ka kopā mums ir jāiztur - jāsolidarizējas kopā! Pastāv cerība, ka drīz būs vakcīna, bet tas nebūs rīt, un efekts nebūs pēc diviem, trim mēnešiem. "Mums visiem kopā jāpārvar grūtības, kas būs līdz pavasarim. Mums jābūt pacietīgiem vienam pret otru," norāda ārsts.

"Mēs dzīvojam laikā, ko var salīdzināt ar pasaules karu, - tikai šoreiz ienaidnieks ir neredzams un kuru katru brīdi var pienākt ikvienam klāt - no viņa nepaslēpties ne aiz sienas, ne pagrabā. Iedomājieties kaut uz mirkli situāciju, kad jums pašiem, mīļam cilvēkam, kaimiņam vai kolēģim pēkšņi ir vajadzīga medicīniska palīdzība, bet to vairs nav iespējams saņemt. Tās vienkārši vairs NAV pieejama. Neticu, ka kāds gribētu ko tādu piedzīvot, bet šāds risks ir un tas ir liels. Es zinu, ka Latvijas tauta var ļoti daudz, un mēs to pārvarēsim kopā. Drīz būs pavasaris."

Kā iepriekš vēstījām, Abu Meri bija izteicies par koronavīrusa izplatību Latvijā. Hosams rakstīja, ka Latvijas iedzīvotājiem nebūtu jākrīt panikā.

"Valstī noteikts ārkārtas stāvoklis, bet tas nenozīmē, ka mums jākrīt panikā. Tieši otrādi! - tagad vairāk nekā jebkad agrāk ir svarīgi saglabāt mieru, kritisko spriestspēju un būt godīgiem! Jaunais vīruss ir liels pārbaudījums mums visiem, bet tikai mēs visi kopā varam ierobežot tā izplatīšanos," pirmā viļņa laikā rakstīja Hosams.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:09

Jaunākās diskusijas