Alvis Hermanis apsver ideju braukt uz Krieviju

Viktorija Gabrjuna 1.decembris 2020, 9:20
 
Oksana Džadana/F64
Režisors un Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis Inetas Meimanes materiālā "Brīvības teriotrija" izdevumā "Santa" atklāj, ka pirms divpadsmit gadiem, kad Krievijā veidoja "Šukšina stāstus", aibrauca uz Altaja ciematu un spēlējās ar domu par pārvākšanos uz Sibīriju. Arī tagad Hermanis neizslēdz iespēju braukt uz Krieviju.

Kā pauž režisors, Rietumu pasaulē cilvēki arvien vairāk dzīvo pēc instrukcijām, arvien stingrāki kļūst uzvedības noteikumi kopumā.

Hermanis saka, ka šī ir pasaule, kas pakļauta sieviešu, bērnu un pensionāru interesēm, bet vīriešiem šī dzīve, kas tiek būvēta, ir ļoti pretdabiska, taču vīrieši ir padevušies.

Uz žurnālistes jautājumu, ka varbūt tad jābrauc uz Krieviju (ārpus Maskavas, protams), jo varbūt tur tā īstā dzīve, Hermanis atbild:

"Iespējams, ka jūs to pajautājāt ironiski... Bet, godīgi sakot, jā! Jo tālāk no Rietumu civilizācijas izrūnītām pilsētām, jo ir lielāka šance satikt kādu dzīvu cilvēku, kurš saglabājis savu individualitāti un personību," pauda Hermanis.

Alvis Hermanis ir latviešu teātra un operas režisors un bijušais aktieris. Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs.Kopš 20. gs. 90. gadu beigām vietējā, kopš 21. gs. sākuma starptautiskā mērogā viens no atzītākajiem Latvijas režisoriem.Triju Zvaigžņu ordeņa saņēmējs. Vairākkārtējs Spēlmaņu nakts balvas ieguvējs, saņēmis arī Lielā Kristapa balvu kā labākais aktieris.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:57

Jaunākās diskusijas