Profesors Danilāns izsakās par Covid-19 vakcīnām

Baiba Puriņa 1.decembris 2020, 10:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Gastroenterologs, profesors Anatolijs Danilāns Rīga TV 24 raidījumā "Uz līnijas" runājis par Covid-19 vakcīnām.

Danilāns, kurš iepriekš ir norādījis, ka ķiploks pret jauno koronavīrusu nepalīdzēs, raidījumā apgalvo, ka Covid-19 vakcīna noteikti būšot stiprāka par vīrusu.

"Es domāju, ka vakcīna būs varens solis uz priekšu," norāda profesors. Viņš neslēpj, ka agrāk vakcīnas bija diezgan bīstamas, jo parādījās dažādas blaknes, kas negatīvi ietekmēja veselību, taču tagad tā vairs neesot.

"Vakcīna reti, reti kad dod blakusparādības. Tā kā noteikti, tiklīdz būs vakcīna, lūdzu, mīļie, visi skriesim viens otru stumdami no ceļa nost vakcinēties," raidījumā saka Danilāns.

Danilāns arī uzskata, ka tas, ka tik daudz uzņēmumi strādā pie vakcīnas radīšanas patiesībā ir labi, jo konkurence ir "vērtīga lieta".

Jau vēstīts, ka Danilāns norāda, ka Latvijā ieviestos ierobežojumus vērtē kā labus. Viņš gan norāda, ka varbūt vēlāk kāds no pašreizējiem noteikumiem izrādīsies lieks, taču šobrīd tie noteikti ir jāpilda.

"Patreiz, kamēr ir pieņemts un zinātniski pētījumi rāda, ka tomēr tam ir nozīme, kamēr nav vakcīnas un visu citu ārstniecības paņēmienu, kā īsti kovidu ārstēt, noteikti jā - jānēsā, jāklausa, noteikumi jāievēro. Nečupoties, divi metri staigāt, uz ielas ar svešu nebučoties," norāda ārsts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:40

Jaunākās diskusijas