Vai Latvija "zaudēs" svarcēlāju Rebeku Kohu?

Viktorija Gabrjuna 30.jūlijs 2020, 11:40
 
Ekrānšāviņš no Instagram
Laikam teju vai katram ir viedoklis par latviešu svarcēlājas Rebekas Kohas lēmumu pievērsties islāmam. Daļa uzskata, ka meitene izdarījusi nepareizu izvēli, daļa viņu atbalsta, vēl daļa cenšas būt neitrāla.

Jau vēstījām, ka Rebeka Koha pavēstījusi, ka pārgājusi islāmā.

Rakstot par pievēršanos islāmam, Rebeka pauda, ka ir pieņēmusi svarīgu lēmumu, jūtas laimīga un ir pārliecināta, ka rīkojas pareizi.

Viņa lūdza respektēt šādu lēmumu un paklusēt tos, kam par šo lēmumu nav sakāms nekas labs, taču ne visi klusēja un izteica savu viedokli, arī tad, ja tajā netika pausts atbalsts Rebekai, bet tieši otrādi.

Rakstījām, ka skarbus vārdus Kohai veltīja fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs. Viņš rakstīja, ka šāda veida attiecības pārsvarā norit pēc līdzīga scenārija, proti, pēc Sokolova teiktā, ar laiku vīrieša attieksme pret sievieti radikāli mainās un "sieviete kā manta piederēs vīrietim". Un, viņaprāt, Rebeka nebūs izņēmums.

Katram, protams, ir tiesības uz savu viedokli, tāpat arī katram var būt pozitīva vai negatīva attieksme pret islāmu kā reliģiju, var patikt vai nepatikt Rebekas lēmums, bet es laikam paklusētu, atbildot uz jautājumu, vai viņa izdarīja pareizi vai ne. Tā ir tikai un vienīgi Rebekas Kohas kā brīva cilvēka izvēle. Un punkts.

Mani drīzāk interesē jautājums, kas notiks ar Rebeku Kohu kā sportisti, kas ar lieliskiem sniegumiem iepriekš pārstāvējusi Latviju. Vai pievēršanās islāmam kaut kādā veidā ietekmēs Rebekas sportiskās gaitas?

Nesen pieņemtā islāma ticība Rebekai Kohai netraucēs turpmākajā karjerā, teica svarcelšanas treneris Eduards Andruškevičs.

"Ar Rebeku iepriekš runājām... Viņa teica, ka šis nekādi netraucēšot karjerai, taču tagad jau ir cita ķibele - veselības likstas. Par sportistes veselības stāvokli informēta ir arī Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) ārste Līga Cīrule, kura sākotnējās pārbaudēs neko gan neatrada, lai arī Rebekai ir problēmas ar ceļiem. Viņai šobrīd ir grūtības izturēt lielu slodzi," pauda Andruškevičs.

Tāpat Rebekas treneris atklāja, ka jau tuvā nāktonē sportiste plāno piedalīties sacensībās gan Latvijā, gan ārpus valsts robežas.

Tātad skaidrs ir viens - Rebeku kā sportisti Latvija nezaudēs, bet par viņas privāto dzīvi mums nav nekādas daļas.

Veselību sportistei!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:37

Jaunākās diskusijas