Pieredzes bagāts un ASV novērtēts latviešu ārsts nolemj pamest Latviju

Lelde Veinberga 30.jūlijs 2020, 18:01
 
Ekrānuzņēmums no LTV sižeta
Ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi ASV Endokrinologs Uģis Gruntmanis pērn atgriezās Latvijā, lai palīdzētu valsts medicīnas nozarei. Taču grūtības sagādāja viņa kvalifikācijas atzīšana, lai gan viņš ir Teksasas Universitātes profesors. Tagad ārsts tomēr nolēmis pamest Latviju, jo saņēmis piedāvājumu ASV.
Medijos izskanējušo informāciju par Latvijas pamešanu mikroblogošanas vietnē apstiprina arī par pats ārsts: "Taisnība,atkal dodamies prom. Dartmuta ir viena no ASV izcilākām jeb Ivy līgas universitātēm. Ir milzu paradoks, ka pasaules izcilākās universitātes un slimnīcas mani pieņem bet RSU, LU, Stradiņiem manas kvalifikācijas par zemām."

Jau rudenī ārsts norādīja, ka viņam sagādā problēmas kvalifikācijas atzīšana Latvijā. ASV universitāšu dokumenti nebija pietiekami, medicīnas profesoram bija jākārto eksāmens Rīgas Stradiņa universitātē kopā ar 6. kursa studentiem, ārsts paskaidroja LTV "Panorāma".

Kā vēsta "Delfi", pēc pusgadu ilgas cīņas Gruntmaņa ārsta kvalifikācija tika atzīta, tomēr tie nebija vienīgie šķēršļi, ar kuriem viņš saskārās Latvijā. Mediķis pieteicies konkursam Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīcas padomē, slimnīcas valdes vadītāja amatam un Endokrinoloģijas centra vadītāja amatam, taču darbā nekur netika pieņemts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:36

Jaunākās diskusijas