FOTO! Nebijis gadījums - Daugavpils pusē kokā uzrāpies suns

Lelde Veinberga 30.jūlijs 2020, 17:20
 
@ugunsdzeseji/Twitter
Visai neparastu izsaukumu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki saņēmuši Daugavpils novadā, kur kokā bija uzrāpies suns.
Līdz šim ugunsdzēsēji glābēji pārsvarā bija devušies glābt bezpalīdzīgus kaķus, kuri nespēja nokļūt lejā no kokiem, bet šodien Daugavpils novadā - kokā atradās suns, vēsta VUGD informācija mikroblogošanas vietnē Twitter.
Šoreiz gan glābt dzīvnieku nevajadzēja - izdzirdot braucošas autocisternas skaņu, suns pats nolēca no koka, saka glābēji.
Aizvadītajā diennaktī, no trešdienas plkst.6.30 līdz ceturtdienas plkst.6.30, Latvijā reģistrēti desmit ugunsgrēki un tajos cietuši četri cilvēki, liecina VUGD apkopotā operatīvā informācija.
24 stundās divi ugunsgrēki dzēsti novados, divi Rīgā, bet seši citās pilsētās. Papildus minētajiem ugunsgrēkiem Valsts meža dienests trešdien dzēsis trīs nelielus meža ugunsgrēkus, kuru kopējā platība bijusi 0,003 hektāri, informēja dienesta Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis.
Diennakts laikā VUGD darbinieki veikuši 19 glābšanas darbus, no tiem sešus novados, septiņus Rīgā, bet sešus citās pilsētās. No ūdenstilpēm nav izcelts neviens noslīkušais.
Kopš gada sākuma Latvijā dzēsti 4775 ugunsgrēki, tostarp 1379 reizes degusi kūla. Liesmās un dūmos dzīvību zaudējuši 47 cilvēki, bet cietuši 158, liecina VUGD apkopotā statistika, kurā nav iekļauti meža ugunsgrēki.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:11

Jaunākās diskusijas