Traģēdija Kazaņā: publicēta skolēnu sarakste šaušanas brīdī

tautaruna.lv 13.maijs 2021, 12:09
 
Tass/Scanpix/LETA
Nesen vēstījām, ka Krievijā, Kazaņā, bijušais 175.skolas audzēknis iebruka ģimnāzijas telpās. Bruņojies ar medību šauteni, 19 gadus vecais Ilnazs Galjavijevs sāka šaut uz visiem, kas trāpījās viņam ceļā. Uzbrukumā gāja bojā deviņi cilvēki, tostarp septiņi skolēni un divi skolotāji.

Kā raksta "Starhit.ru", eksperti jau uzsvēruši labi koordinētu skolotāju darbu. Lielākoties, pateicoties viņu ātrai un pārdomātai rīcībai, nebija vēl vairāk upuru: skolotāji nomierināja panikā esošos bērnus un skaidroja viņiem, kā vislabāk rīkoties šādā situācijā.

Internetā publicēta skolotājas un 8 "B" klases skolēnu sarakste. "Aizveriet durvis no iekšpuses, vismaz ar slotu, vismaz ar kaut ko, turieties visi kopā," Tatjana Sergejevna rakstīja saviem skolēniem, tajā pašā laikā cenšoties viņus arī nomierināt.

"Kā necelt paniku, ja šauj skolā!, Durvis velk ... Kāds velk durvis!" - rakstīja nobijušies pusaudži.

Spriežot pēc sarakstes laika, bērni izmisušos ziņojumus rakstīja brīdī, kad šāvējs jau bija ielauzies skolā un nošāva vairākus cilvēkus. Aculiecinieki ziņo, ka “šāvējs” staigāja pa ēkas gaiteņiem un mēģināja iekļūt visos kabinetos, lai turpinātu šaut uz dzīviem mērķiem.

Vēlāk viens no traģēdijas lieciniekiem sociālajos tīklos rakstīja, ka Ilnazs vairākas reizes šāva pie viena no kabineta durvīm, mēģinot trāpīt rokturim, taču durvis tomēr neatvērās, tāpēc viņš pievērsa uzmanību kaut kam citam. “Mūsu dzīvības glāba durvis, kuras mums izdevās aizslēgt ar atslēgu. Tā izrādījās kvalitatīva," rakstīja aculiecinieks.

Kā vēstīts, apšaudē kādā no Kazaņas vidusskolām otrdien nogalināti 9 cilvēki, kuru vidū ir skolotāja un skolēni. Šāvējs - 19 gadus vecs puisis - ir aizturēts.

Vēl vairāk nekā 20 cilvēkiem bijusi nepieciešama mediķu palīdzība. Daļai no cietušajiem bijušas šautas brūces, bet citiem bija vērojams hronisku saslimšanu saasinājums.

Iepriekš tika ziņots, ka vismaz desmit cietušie nogādāti slimnīcā.

Divi no bojāgājušajiem skolēniem esot izlēkuši pa logu no trešā stāva.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:27

Jaunākās diskusijas