Trallis par nākamo nedēļu: Mēs varētu būt uz robežas starp vēsumu rietumos un karstumu austrumos

tautaruna.lv 13.maijs 2021, 10:43
 
Ekrānuzņēmums
Meteorologs Jānis Trallis mikroblogošanas vietnē "Twitter" dalījies ar prognozi nākamajai nedēļai.

Kā ierakstā norāda Trallis, nākamnedēļ Latvijā laikapstākļi varētu būt uz robežas starp vēsumu rietumos un karstumu austrumos, iespējami cikloni ar spēcīgu lietu.

"GFS [Globālā prognožu sistēma - Global Forecast System ] prognozētā nokrišņu summa līdz šis nedēļas beigām un līdz nākamās nedēļas beigām," raksta Trallis, ierakstam pievienojot attēlus ar prognozēm.

Jau vēstīts, ka šīs nedēļas otrajā pusē un nākamnedēļ Latvijā būs daudz mākoņu, brīžiem līs, vietām gaidāms stiprs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Dienas kļūs vēsākas, bet vidējā gaisa temperatūra gaidāma nedaudz virs maija normas.

Pirmie lietus mākoņi Latvijā ieradīsies no austrumiem naktī uz ceturtdienu. Gaidāms īslaicīgs lietus, vietām iespējamas pērkona lietusgāzes Ceturtdien maksimālā gaisa temperatūra būs +14..+21 grāds.

Šīs nedēļas nogalē vējš būs pārsvarā lēns un mainīga virziena. Piektdien un sestdien daudzviet līs, galvenokārt īslaicīgi, savukārt svētdiena var paiet bez nokrišņiem. Gaisa temperatūra naktīs nav gaidāma zemāka par +4 grādiem; pēcpusdienās gaisa temperatūra galvenokārt būs starp +10 un +20 grādiem, svētdien iespējams siltums līdz +22 grādiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:18

Jaunākās diskusijas