Apinim nākas taisnoties par savu Covid-19 vakcīnu

tautaruna.lv 13.maijs 2021, 14:30
 
F64
Pēc tam, kad mediķis, bijušais Latvijas Ārstu biedrības vadītājs un TV raidījumu seja Pēteris Apinis sociālajā tīklā ievietojis video, kurā redzams, kā viņš vakcinējas pret Covid-19, interneta komentētāji neslēpa sašutumu, tostarp, viedokli aktīvi pauda Covid-19 vakcīnas pretinieki.

Tikmēr pats Apinis atklāj, ka vakcinējās pret Covid-19, to darīja pie ģimenes ārstes ar vakcīnu Jansen-Cilag (Johnson@Johnson).

Kā raksta mediķis, visjautrākais visā pasākumā bija cilvēku reakcija uz šo nofilmēto materiālu sociālajos tīklos.
"Parasti es nelasu komentārus, bet šoreiz nevarēju no šīs lasāmvielas atrauties. Tad, kad es uzrakstu kaut ko tiešām nopietnu, uz pasaules zinātnisku medicīnas literatūru balstītu rakstu, lasītāju - komentētāju atsaucība ir gauži maza. Šoreiz komentāri bija tik daudzšķautnaini, ka manas medicīniskās zināšanas man pat neļāva tās daudzmaz sistematizēt.
Dažas atbildes mīļotajiem komentētājiem labprāt sniedzu - gan man, gan manai kolēģei tiešām ir augsts antivielu titrs un mēs koronavīrusu nevaram pārnēsāt nekādi, tādēļ maskas valkāšana ir pilnīgi bezjēdzīga.
Ģimenes ārsta praksei par vakcināciju maksā atšķirīgi. Par manis vakcinēšanu maksā aptuveni 12 eiro, jo es vecuma dēļ skaitos riska grupa. Toties par manas dzīvesbiedres vakcināciju maksā vien 7 eiro, jo viņa par mani ir dažus gadus jaunāka. Vakcinācijas pašizmaksa ir nedaudz virs 16 eiro, tādēļ ģimenes ārstu prakses dēļ vakcinācijas cieš zaudējumus, un daudzi ģimenes ārsti nevēlas redzēt savu praksi bankrotējam. Ja Pavļuts būtu samaksājis ģimenes ārstiem kaut daļu no tiem miljoniem, ko ir izpļekarējis Vakcinācijas birojam, avīzei, plakātiem, reklāmas rullīšiem, nestrādājošai reģistrācijas sistēmai un nejēdzīgās e-veselības stutēšanai, ģimenes ārsti jau sen būtu izvakcinējuši divtik Latvijas iedzīvotāju.
Un tomēr - maniem skatītājiem un lasītājiem vairumā gadījumu interesēja - kā es jutīšos pēc vakcīnas saņemšanas - komentāros šī interese svārstījās no neslēptiem vēlējumiem man doties uz kapu kalniņa līdz raizēm - vai varēšu piektdien vadīt raidījumu Dr. Apinis.
Tad nu man visiem tiem, kas bija pārliecināti, ka pēc vakcinācijas man būs nopietni veselības (gan fiziskās, gan garīgās) traucējumi, jāatzīst - pašsajūtas problēmas bija. Šodien aizbraucu uz MAGNĒTA TRENIŅU Ložmetējkalnā. Burvīgs laiks, burvīgs mežs, lieliska karte, izvēlējos garo distanci, nu to, kas būtu jāskrien trīsreiz jaunākiem puišiem par mani. Un jau distances vidū sapratu, ka man baterejas ir nosēdušās, un pirms pēdējiem četriem punktiem izvēlējos izstāties.
Jūtos gauži apmierināts, ka MAGNĒTA TRENIŅĀ piedalījos un savus 8 - 9 kilometrus esmu kaut vai lēni pa briksni, kāpu, izcirtumu un jaunaudzi noskrējis. Šajā Ložmetējkalna kartē ir daži hektāri senāk cirstu mežu, kas kļūst par milzu nātrāju jau vasaras otrajā pusē. Šodien šīs nātrītes bija zemākas par 10 centimetriem, un nevis dzēla, bet izskatījās pēc jaukas zemsegas. Pamežs bija gaiši zaļš, bet vēl caurskatāms. Grāvji sausuma dēļ pāri lecami. Bet skriet pa kāpu jau vispār ir baudījums.
Tad nu mans secinājums - ja nu Jūs vēlaties savai veselībai labu, tad pirms un pēc vakcinācijas skrieniet MAGNĒTA TRENIŅĀ, bet nepārspīlējiet. Jo tā distance, kas ir paredzēta manai vecuma grupai ir divreiz īsāka un, to skrienot, es nebūtu pamanījis šo vakcīnas blakni - zināmu sagurumu," raksta Apinis.
Jāatgādina, ka iepriekš Apinis intervijā Neatkarīgajai pauda viedokli, ka neviens nav nodarījis vakcinācijai tika daudz ļaunuma kā Kariņš, Pavļuts un Juhnēviča.
„Kovidpandēmijas dzinulis ir nauda, kas tiek nozagta valstij, respektīvi, mums, nodokļu maksātājiem. Piemēram, pirmdien valdība nolēma, ka kovidkrīzes mazināšanai piešķirs 126,5 miljonus eiro. Valdošo partiju vadītāju alkatīgajai rosībai ir tāds vērdiņa atspulgs... Ne santīms no šīs naudas netiek medicīnai. Bet par 56 miljoniem, Pavļutam pat neko nedarot, varētu piecos mēnešos pilnībā veikt visu vakcināciju Latvijā,” viņš teica.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:02

Jaunākās diskusijas