FOTO: Aculiecinieks novēro, ka kāda ģimene Rīgā dzīvo ielas malā

tautaruna.lv 21.marts 2021, 18:06
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Rīgā ģimene vairākus gadus ar visu iedzīvi mitinās pārvietojamos vagonos, kas novietoti ielas malā. Šāds dzīvesveids pārsteidz rīdzinieku, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Ilgvaram darba darīšanās nākas doties uz Rīgas Brasas apkaimi, Starta ielu, kur ir industriāla vide. Tur jau vairākus gadus noraugās uz ģimeni, vecāka gadagājuma vīrieti un sievieti, kuri, vairāku uzņēmumu un satiksmes ielenkti, mitinās pārvietojamos vagonos, kas novietoti ielas malā.

Viņu dzīve esot visiem “uz paplātes”: novērojis, ka daļa iedzīves glabājas ārā, novietota vagoniņu tuvumā.

Vagoniņa iemītnieks 74 gadus vecais Valentīns atklāja, ka konkrētajā vietā ar sievu šādos apstākļos dzīvo jau trīs gadus. Kopā ielas malā ir trīs vagoni. Vienā no tiem, kurā paši mitinās, esot elektrība un krāsns, pārējos - uzglabā daļu iedzīves, pastāstīja Valentīns.

Valentīns pateicās par cilvēku raizēm, bet norādīja, ka sociālā palīdzība nav nepieciešama.

Vīrietis raidījuma komandai stāstīja, ka agrāk dzīvojuši cita saimnieka mājā, kas nojaukta, tāpēc no iekrājumiem iegādājies trīs vagoniņus, katrs esot izmaksājis ap tūkstoš eiro. Vitālijs stāstīja, ka agrāk strādāja celtniecībā. Tagad, esot pensijā, aizvien ar sievu piestrādājot gadījuma darbos, tai skaitā tuvējās apkaimes uzņēmumos. Iekrājumi no darba mūža un pensijas ļauj izdzīvot - sagādāt pārtiku, malku, stāstīja Valentīns. Ziemā nesalstot, ar siltu dušu un dzeramo ūdeni izlīdzot apkaimes uzņēmumi.

Vagoniņi, kā norādīja Valentīns, lai gan ir visiem redzami un šķietami publiskā vietā, patiesībā atrodas uz blakus esošā uzņēmuma zemes. Vagonu novietošana tur esot saskaņota ar uzņēmuma saimnieku.

Valentīns atklāja, ka viņam esot īpašums laukos, no kurienes uz Rīgu pārcēlies pirms 20 gadiem. Labprāt atgrieztos laukos, bet galvaspilsētā paliekot darba iespēju dēļ. Valentīns arī norādīja, ka viņam ir gana turīgas atvases, kuras zinot par viņa dzīves apstākļiem. Kontaktu ar bērniem uzturot, bet palīdzību neprasot.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:44

Jaunākās diskusijas