Vai zobārsti arī varētu piedalīties vakcinācijas procesā? Skaidro ārsts

tautaruna.lv 21.marts 2021, 16:15
 
Kaspars Krafts/F64
Zobārsts Sergejs Andrijevskis kanāla Rīga TV24 raidījumā "Preses klubs" komentējis iespēju, ka zobārsti varētu iesaistīties vakcinācijas pret Covid-19 procesā.

Andrijevskis atklāj, ka Lielbritānijā zobārsti, kuri strādā valsts iestādēs, ir iesaistījušies cilvēku vakcinācijā.

Viņš norāda, ka ikviens cilvēks ar medicīnisko izglītību var potēt cilvēkus, piemēram, medmāsas, kosmetologi, zobārsti, higēnisti . Tomēr viņš akcentē, ka būtisks aspekts ir cilvēka veselības stāvokļa izvērtējums, kas "ārstam noteikti jādara".

"Pašu poti iešpricēt, man liekas, gandrīz jebkurš cilvēks var izdarīt," pauž ārsts.

Kā ziņots, pagājušā gada 28.decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, 9.janvārī sāka potēt ģimenes ārstus, bet no 11.janvāra šī iespēja ir visiem ārstniecības iestādēs strādājošajiem, kuri to vēlas. Savukārt 10.februārī vakcinēt sāka SAC klientus un darbiniekus, bet 11. un 12.februārī pirmās potes pret Covid-19 saņēma valsts augstākās amatpersonas un vairāki eksprezidenti.

Lietošanai Eiropas Savienībā (ES) pašlaik ir apstiprinātas četras vakcīnas pret Covid-19 - "Pfizer"/"BioNTech", "Moderna", "AstraZeneca" un uzņēmumu grupas "Johnson & Johnson" (J&J) ražojumi. Latvija līdz šim saņēmusi pirmo trīs minēto ražotāju vakcīnas, J&J vakcīna ES tika apstiprināta tikai naktī uz piektdienu. Tomēr visu vakcīnu piegādes Latvijai līdz šim ir bijušas salīdzinoši nelielas, tāpēc kavējas arī masveida vakcinēšanas sākšana, kas patlaban ir plānota no aprīļa.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:07

Jaunākās diskusijas