Covid-19 paciente Rīgā ārstējas baisos apstākļos

tautaruna.lv 16.februāris 2021, 7:00
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Madaras mammu Gintu februāra pirmajā datumā aizveda uz Latvijas Infektoloģijas centru kā Covid-19 pacienti. Madarai sirds lūzusi, uzzinot, kādos apstākļos mammai nācies ārstēties, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

"Tajā dienā, kad viņa iegūlās slimnīcā, laukā vēl nebija tik zema gaisa temperatūra. Taču vēlāk sākās sūdzības, ka slimnīcā ir auksti. Ir tik auksti, ka nevar piecelties pat no gultas! Mamma stāstīja, ka šajā palātā logs ir bijis vislielākais, no kura arī pūta vējš. Varbūt tā palāta ir vienīgā, ka vairs nav, kur slimniekus likt? Varbūt tā ir kāda aukstā telpa?" stāstīja Madara.

Aukstums palātā bijis teju neizturams. Palātā atradās vēl trīs pacienti, kuri arī meklējuši pēc kā siltāka. Madarai ir aizdomas, ka aukstums arī ietekmējis mammas veselības stāvokli.

Ginta slimnīcā esot pavadījusi piecas dienas, līdz nolēmusi, ka nespēj vairs izturēt stindzinošo aukstumu un ar ārsta atļauju devusies mājās turpināt ārstēšanos. Protams, sieviete ir pateicīga par ārstu rūpēm, taču nesaprot, kāpēc slimnīcas pacienti tiekot šādi saldēti.

"Kad mani ievietoja palātā, es uzreiz pamanīju, ka ir vēsi, taču ārā nebija tik auksti. Es pārcietu vienu aukstu nakti, un nākamā aukstā nakts bija vienkārši nepanesama. Galvā bija cepure, ap degunu aptinu vilnas kleitu. Asaras bira kā pupas, jo bija neciešami auksti. Cietos, bet pēdējās naktis, kad ārā bija ļoti zema temperatūra, tad palikšana vairs nebija nekādā ziņā." stāsta Ginta.

Slimnīcas pārstāvji taisnojas, ka tik skarba situācija radusies tikai šoziem, kad gaisa temperatūra salīdzinājumā ar citiem gadiem noslīdējusi īpaši zemu.

Problēma šobrīd ir novērsta tikai daļēji, medmāsas arī palīdz pacientiem, izsniedzot papildu segas. Slimnīcas pārstāve piebilst, ka pacientes veselības stāvoklis nav pasliktinājies aukstuma dēļ.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:50

Jaunākās diskusijas