Covid-19: Māmiņas sašutušas, ka nevar nopirkt bērniem apavus

tautaruna.lv 16.februāris 2021, 19:02
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Pie raidījuma “Bez Tabu” vērsušās daudzas māmiņas, kuras norāda uz absurdo situāciju, kad veikalos bērniem nav iespējams iegādāties ne apavus, ne drēbes. Kādam mazulim saplīsuši vienīgie zābaki, kā rezultātā nav ko vilkt uz bērnudārzu.

Mamma Ilze ir dusmīga, viņa raksta, ka saņēmusi ziņu no bērnudārza audzinātājas, ka mazulim saplīsis zābaks: ”Mājās rezerves zābaku pāra nav. Veikalos zābakus tirgot aizliegts… Pasūtot caur internetu, piegāde ir jāgaida. Ko darīt šādā situācijā? Vai ierobežojumu dēļ tagad bērnam ziemas laikā jāstaigā plikām kājām?”

Divgadniekam Ņikitam mamma nepaspēja iegādāties biezos ziemas zābakus. Par laimi, tos izdevās iegūt ar paziņu starpniecību.

"Liekas diezgan negodīgi. Mēs neiepērkam viņam drēbes, lai varētu atlocīt piedurknes. Kaut kā dīvaini. Aizejot uz zoo preču veikalu, vari sunim iegādāties drēbes, zābaciņus, bet bērnam nevari. Bērns iziet laukā, drēbes ir slapjas. Otru reizi ārā neejam, jo nevar paspēt drēbes izžāvēt. Vilkt piecus plānos džemperus vai plāno jaciņu arī negribu," pauž Sintija.

Kuldīgas novadā dzīvojošā Elīna ir divu bērnu mamma. Vecākajam ir 13 gadu, jaunākajam nupat apritēja gadiņš. No drēbju un apavu iegādes internetā atturot vairāki faktori.

"Tas ir daudz dārgāk nekā veikalā. Tāpat vēl būs jāmaksā par piegādi. Mazam bērniņam negribas pirkt internetā, kur nevar uzmērīt. Apavu izmēri var mainīties. Man vajag 23. izmēru, bet īstenībā atnāk mazāks izmērs. Tas pats ir ar drēbēm," pauž Elīna.

Biedrība ”Mammām un tētiem” februāra sākumā vērsās pie Ministru prezidenta, norādot, ka lauku reģionos internetā iegādātu preču piegāde ne vienmēr iespējama un tā var būt gana dārga.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:40

Jaunākās diskusijas